Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Cenaze Hizmetini Ücretsiz Veriyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, nakliyeden yıkama, mezar yerinden gömülmeye kadar bütün cenaze hizmetlerini ücretsiz veriyor.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Erhan Yanmaz, belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda cenaze hizmetlerinin ücretsiz hale getirildiğini söyledi. Yanmaz, "Vatandaşlarımız bu hizmetten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ediyor. Ayrıca bu hizmetle vatandaşlarımızın en zor zamanında belediye olarak yanında oluyoruz." diye konuştu.

Cenazesi olan kişi `Alo 188` Cenaze Hattı`nı arıyor. 24 saat hizmet veren bu hatta görevli kişi cenazenin nerede olduğunu öğreniyor. Cenaze hastane morgundaysa hemen nakil aracı gönderilerek alınıyor ve evine getiriliyor. Eve gönderilen cenaze yıkama aracında ise cenaze yıkanıyor, kefenleniyor. Bu arada mezar kazımı işlemi yapılıyor, kapatılacak tahtalar hazırlanıyor. Yakınlarının mezara getirilip götürülmesi için büyük bir belediye aracı tahsis ediliyor. Belirlenen vakitte cenaze namazı kılındıktan sonra cenaze mezarlığa götürülüyor ve hazırlanan mezara defnediliyor. Bütün bu işlemler için hiçbir ücret alınmıyor.