Edirne Belediyesi, Tarihi Binanın Bahçesindeki Boş Mezarı Ortadan Kaldırdı

Edirne Belediyesi mülkiyetinde bulunan eski elektrik binasının bahçesinde için boş bir mazar ortaya çıktı.

Edirne Belediyesi, Tarihi Binanın Bahçesindeki Boş Mezarı Ortadan Kaldırdı

1930 yılında şehrin elektrik ihtiyacının karşılanması için yapılan bina zaman içerisinde harabeye döndü.

Geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın incelemelerde bulunduğu tarihi yapının yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalar yapılıyor. Ancak eski elektrik binasının bahçesinde bir mezarlığın yapıldığı fark edildi. Bunun üzerine bahçede inceleme yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, bahçenin orijinal yapısı içerisinde herhangi bir mezarın bulunmadığı ve sonradan konulduğunu tespit etti.

Bunun üzerine mezar kepçe ile açılmaya başlandı. Betonarme yapı içerisine üzerine Arapça yazıların bulunduğu mezar taşının yerleştirildiği mezarın boş olduğu belirlendi.

Mezar, yapılan çalışmalar sonucu ortadan kaldırıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, gelen bilgi üzerine binanın bahçesine betonu kurulmamış bir mezarla karşılaştığını söyledi.

Yatırın eski olup olmadığı konusunda araştırma yaptıklarını kaydeden Tanrıkulu, "Yaptığımız araştırma neticesinde burada böyle bir şeyin olmadığı ortaya çıktı. Bunu bir inanç sömürücü ve dini duyguları zedeleyici olduğunu düşünüyorum. Yoksa buraya niçin böyle bir şey yapılsın." açıklamasını yaptı.