Balıkesir`de Üç Yavru Atmaca Doğaya Salındı

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Sokak Hayvanları Geciçi Bakımevi`nde yaklaşık iki aydır bulunan üç yavru atmacayı doğal yaşam ortamlarına saldı.

Balıkesir`de Üç Yavru Atmaca Doğaya Salındı

Orman ve Su İl Müdürlüğü tarafından iki ay önce beş atmaca yavrusu, belediye yetkililerine teslim edildi. İkisi öldü, diğer üçüne büyük bir titizlikle bakıldı. Sokak Hayvanları Geciçi Bakımevi Veterineri Kenan Serban Ertoğun, yavru atmacaların getirildiğinde 40 günlük olduğunu belirterek, "İlk zamanlar ciğerle besledik. Bakım ve besleme işini iki ay sürdürdük. Artık doğada tek başlarına yaşayabilecek duruma geldiler. Ayrıca burada bir de peçeli baykuşumuz var. Bir hafta önce bir vatandaş, yaralı olarak bulmuş. Tedavisinin ardından onu da doğaya salacağız." dedi.

Bakımevinde incelemelerde bulunan Başkan Ok ise özellikle yaz aylarında sokak hayvanları ve kuşların su ihtiyacı için su kapları koyan duyarlı vatandaşlara teşekkür etti. Bakımevinde 95 köpek ve 30 kedi bulunduğunu aktaran Ok, hayvanların bir süre misafir edildiğini, kısırlaştırıldıktan sonra alındıkları yerlere salındıklarını ifade etti.