Türk İşadamları, Filipinler’deki Gıda Fuarına Katıldı

Filipinler’in başkenti Manila’da ikincisi düzenlenen Dünya Gıda Fuarı’na Türk işadamları da katıldı.

Türk İşadamları, Filipinler’deki Gıda Fuarına Katıldı
Birçok ülkeden çok sayıda işadamının katıldığı gıda fuarına özellikle ABD, Avustralya, Malezya, Singapur’dan gelen işadamları yoğun ilgi gösterdi.


Filipinler’de 4 gün süren gıda fuarına, Türkiye’nin Manila Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Türkiye’den 15 firma katıldı. Türk firmaları özellikle un sektöründe ürünlerini tanıtırken, Türk unları ile yapılan pasta ve kekler fuarda ziyaretçilere dağıtıldı.


Fuara katılan Orta Anadolu İhracatçılar Birliği (OAİB) Fuar ve Tanıtım Şubesi Müdür Tansel Künbi, Türk firmalarının ağırlıklı olarak un, bitkisel yağ, makarna ve organik un üzerine tanıtımlar yaptığını söyledi. Künbi, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Genel olarak Türk işadamları fuarda bir dizi anlaşmaya imza attı. Geçen sene katılan firmaların dışındaki Türk işadamlarının ilk ziyareti olmasına rağmen çok güzel neticeler aldılar.” dedi.

Tansel Künbi, gıda sektörü dışında inşaat sektöründen Türk işadamlarının da Filipinler piyasasına girmesi için karar aldıklarını ifade etti. Künbi, Filipinler’de inşaat malzemeleri alanında ciddi bir pazar olduğunu aktararak, Türk işadamları olarak inşaat fuarına milli katılım sağlayacaklarını belirtti.