Sandal faciasında ölenler toprağa verildi

Kocaeli`nin Gölcük ilçesinde alabora olan sandalda hayatını kaybeden Astsubay Selçuk Korkmazoğlu ve 13 yaşındaki Hasan Fatihoğlu, düzenlenen iki ayrı cenaze töreni ile toprağa verildi.

Sandal faciasında ölenler toprağa verildi
Gölcük`te alabora olan sandaldaki 4 kişi balıkçılar tarafından kurtarılırken, kaybolan 2 kişinin de cesetleri denizden çıkartılmıştı. Sandal faciasında hayatını kaybeden Astsubay Selçuk Korkmazoğlu (42) ve 13 yaşındaki Hasan Fatihoğlu için Gölcük`te iki ayrı camide ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Astsubay Selçuk Korkmazoğlu`nun Gölcük Merkez Camii`nde kılınan cenaze namazına askeri erkan da katıldı. Cenazede, olaydan yaralı olarak kurtulan ve babasını sudan çıkartmak için uğraş verenoğlu Uğur Korkmazoğlu (18) gözyaşlarına boğuldu. Babasının tabutuna sarılan Uğur`u yakınları teselli etti. Astsubay Selçuk Korkmazoğlu için ayrıca askeri tören de düzenlendi. Törende Korkmazoğlu`nun eşi ve küçük kızı gözyaşlarına boğulurken, oğlu Uğur da bir süre annesine sarılarak ağladı

Aynı dakikalarda sandal faciasında ölen 13 yaşındaki Hasan Fatihoğlu için Güvercinlik Camii`nde kılınan cenaze namazına AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Hasan Fatihoğlu`nun yakınları ve vatandaşlar katıldı. Olaydan yaralı kurtulan Ahmet Fatihoğlu, gözlerinin önünde boğulan oğlu için cenaze namazında saf tuttu. Acılı baba zaman zaman gözyaşlarına boğulurken, Hasan`ın arkadaşları cenaze namazının en önünde saf tuttu. Aynı sandalda bulunan bir baba evladını, bir evlatta babasını kaybetmenin acısını yaşadı. Selçuk Korkmazoğlu`nun cenazesi Gölcük 17 Ağustos Mezarlığı`nda, Hasan Fatihoğlu`nun cenazesi ise İhsaniye Mezarlığı`nda defnedildi.
Kaynak: İHA