Kapusuz: Anayasa Yapmada Partiler Samimiyet Testinden Geçecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP heyetiyle bayramlaşmada sivil bir Anayasa’nın partileri samimiyet testinden geçireceğini belirtti.

1 Ekim’de Meclis açıldığında ilk gündem maddesinin demokratik bir Anayasa olacağına işaret eden Kapusuz, terör meselesinin de partiler üstü olduğunu aktardı.
CHP ile AK Parti bayramlaşması, AK Parti’de yapıldı. CHP heyeti, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz ile Ankara Milletvekili Levent Gök’den oluştu. Bayramlaşmanın ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, terör belasının devam ettiğine işaret ederek, “Takdir edersiniz ki bu partiler üstü bir meseledir. İktidarlar geldi geçti ama bu belayla hepsi uğraşarak geldi. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz, aynı hedeflere aynı kararlılıkla yürüdüğümüzde bu beladan kurtulacağız.” dedi. Terörle mücadele sırasında demokrasi ve insan haklarından vazgeçilmeyeceğini söyleyen Kapusuz, bütün siyasi partilerin ortak hareket etmesi gerektiğini aktardı.

"ANAYASA’DA HERKESE ORTAK SORUMLULUK DÜŞÜYOR"
1 Ekim’de TBMM açıldığında en öncelikli konunun demokratik hukuk devleti ile sivil bir anlayışla yeni bir anayasa olduğunu ifade eden Kapusuz, “Son seçimlerde milletimiz AK Parti’yi iktidara getirdi ama tek başına anayasa yapma yetkisi vermedi. Herkese ortak sorumluluk yükledi. Anayasa dediğimiz şey toplumsal sözleşme ile bu samimiyet testini bu dönemde hepimiz ortaya koyarak göstermemiz gerekiyor. Samimi olursak bunu başarmamak için hiçbir gerekçe yok. Milletin beklentisi haline gelen herkesin taahhüdü altına giren Anayasa’yı birlikte başarmalıyız.” diye konuştu.
Türkiye`nin kısmi rahatlık yaşadığını söyleyen Kapusuz, ancak dünya ekonomisinin üçte ikisini ilgilendiren ülkelerde çok ciddi kriz yaşandığını belirtti. Küresel ekonominin yangın yeri olduğunu ve bunun sıkıntılarının Türkiye’ye yansıdığını vurgulayan Kapusuz, hükümetin bu konuda ciddi tedbirler aldığının altını çizdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı`nı kutlayarak sözlerine başladı. Türkiye’nin önemli bir gündemle karşı karşıya olduğunu belirten Günaydın, bütün dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye’ye yansımaları ve Türkiye ekonomisin sağlamlığının büyük önem taşıdığına işaret etti.
Artarak süren terör meselesinin de bütün milletin içini burktuğunu aktaran Günaydın, her ilden şehit cenazeleri kalkmasının herkesi üzdüğünü ifade etti.

CHP: DEMOKRATİK ANAYASA HEPİMİZİN ORTAK BEKLENTİSİ
Sonbaharda Yeni Anayasa çalışmalarının son derece önemli olduğunu kaydeden Günaydın, “Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlediği yeni bir döneme giriliyor olması hepimizin ortak beklentisi. Bu çerçevede ulusumuzun ortak beklentisi olan ortak anayasa yapma düşüncesi hepimizde hakim, bunun uzlaşı ve toplumsal mutabakat şeklinde gerçekleşmesi hepimizin ortak dileğidir. Sonbaharın yüklü gündeminden önce bir bayram tadında sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.” değerlendirmesi yaptı.