Ümit Özdağ: 'Genelkurmay Başkanlığı terörle mücadeleden çekilmeli'

Prof.Dr. Ümit Özdağ “Genelkurmay Başkanlığı bu işten çekilmeli ama bunun sahadaki bir ayağının olması lazım.” dedi.

Ümit Özdağ: 'Genelkurmay Başkanlığı terörle mücadeleden çekilmeli'
Bu sözleri ile mensubu bulunduğu MHP'nin genel başkanı Devlet Bahçeli ile görüş ayrılığını söyleyen Özdağ, İçişleri Bakanlığı'nın terörle müca
Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter’in hazırlayıp sunduğu Karşı Görüş’e konuk olan Prof.Dr. Ümit Özdağ, terörle mücadeleye yöntemlerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Genelkurmay Başkanlığı’nın bu mücadeleden çekilmesi gerektiğini kaydeden Özdağ “Önerdiğim şey Genelkurmay Başkanlığının terörle mücadeleden çekilmesi ve bu işin İçişleri Bakanlığına devredilmesiydi. İçişleri Bakanlığının güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Terörle mücadele aynı zamanda psikolojik bir savaştır. Genelkurmay Başkanlığı bu işten çekilmeli ama bunun sahadaki bir ayağının olması lazım. O da düşük yoğunlukta çatışmalar için uzmanlaştırılmış ve sınır ötesi harekat yapabilecek kapasiteye eriştirilmiş bir Jandarma Kolordusunun oluşturulması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Ümit Özdağ: 'Genelkurmay Başkanlığı terörle mücadeleden çekilmeli'

ABD’nin Irak’ı işgaliyle birlikte Türkiye’de terörün arttığına dikkat çeken Özdağ “Biz 99’a kadar olan mücadeleyi dışardan ordu getirip mi, polis getirip mi başarılı olduk? Hayır. TSK aynı TSK’ydı, asker aynı askerdi, polis aynı polisti, aynı eğitimi aldılar ve PKK’yı başarısız hale getirdiler. Eğer ABD Irak’a gelmeseydi, Türkiye terörle mücadele etmek zorunda kalmayacaktı.” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE