Ereğli Belediyesi Önümüzdeki Yıl, En Uzun İftar Sofrası Rekoru Hedefliyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Ereğli Belediyesi Önümüzdeki Yıl, En Uzun İftar Sofrası Rekoru Hedefliyor
Kalabalık nedeniyle masalarda yer bulamayan vatandaşlar yemeklerini çimlerin üzerinde yemek zorunda kaldı. Başkan Posbıyık önümüzdeki yıl en kalabalık iftar organizasyonuyla Guinnes rekorlar kitabına girmeye çalışacaklarını söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık dün akşam Müftü Mahallesi Uzunkum Caddesi sahil bandında yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği verdi. Sahil bandında bin 500 kişilik masa ve sandalye hazırlanırken, beklenmeyen kalabalık nedeniyle bazı vatandaşlar oruçlarını 15 dakika gecikmeli açtı. Yemeklerin 4 ayrı noktadan dağıtılmasına rağmen yoğun kalabalık nedeniyle çok sayıda vatandaş yemeklerini ezandan önce alamadı. Kalabalık nedeniyle masalarda yer bulamayan vatandaşlar yemeklerini çimlerin üzerinde yemek zorunda kaldı. İftar yemeği nedeniyle çok sayıda polis görev güvenlik tedbiri aldı. Yemeklerin yenmesinin ardından duayı Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan yaptırdı. Duanın ardından halka hitap eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, iftar yemeğinde kalabalığı bu kadar beklemediklerini ve yaşanan sorun nedeniyle vatandaşlardan özür dileyerek şöyle konuştu: "İftar yapmaktan, bu mübarek gecede birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Nasıl Hamsi Festivali`nde dünya mangal rekorunu kırdık, inşallah Allah bize sağlık versin önümüzdeki Ramazan’da bu masalar sahil boyunca uzayacak ve inşallah bütün hemşerilerimiz ile birlikte burada iftar masası rekorunu arkadaşlarımız ile karar verdik. Sizde bu sevgi barış dostluk anlayışı olduğu müddetçe, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe hiçbir olay elimizden kurtulmaz." dedi.

İftar yemeğine Ereğli Kaymakamın İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Ak Partili eski vekil Fazlı Erdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.