Kanaat Önderleri Van`da Bir Araya Geldi

Van Diyanet Mensupları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (VANDİYADER), Van ve çevresindeki illerin kanaat önderlerini iftar yemeğinde buluşturdu.

Kanaat Önderleri Van`da Bir Araya Geldi
İftara yaklaşık 60 kanaat önderi, seyda ve din görevlisi katıldı.
İftarda kısa bir konuşma yapan VANDİYADER Başkanı Felemez Karadeniz, toplumun her dönemden daha çok bu dönemde kanaat önderlerine ihtiyacı olduğunu belirterek, “Birliğe beraberliğe en çok muhtaç duyulan dönemde yaşıyoruz.” dedi.
VANDİYADER ve Serhat Eğitim Kurumları, Van ve çevre illerden gelen yaklaşık 60 kanaat önderini iftar yemeğinde bir araya getirdi. VANDİYADER Başkanı Karadeniz, din âlimlerinin bu gibi vesilelerle bir araya gelmesinde büyük faydalar olduğunu ifade etti. İftar sofralarının asıl gayesinin Müslümanların bir araya gelmeleri ve kaynaşmaları olduğunu dile getiren Karadeniz, “Birliğe beraberliğe en çok muhtaç duyulan dönemde yaşıyoruz. Böyle yemekler bunlar için fırsattır.” şeklinde konuştu.

Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de toplumun alimlere ihtiyacı olduğunu aktaran Karadeniz, “Kur`an`ın indiği için tek başına bir gece olmasına rağmen, bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayını bitiriyoruz. Ramazan ayının hayırlı bir anı olan iftar vaktinde ilimlerin ve öğretileriyle Kur`an-ı Kerim’in toplumun kalbine inzal olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Alimler, peygamberlerin varisleridirler’ düsturu nebeviyesinden hareketle, her zaman olduğu gibi günümüzde daha çok toplumun alimlere ihtiyacı var. Onlarla oturup kalkacak, dertlerini derdi bilecek, onlara her konuda önder-iman olacak siz değerli kanaat önderlerisiniz.” diye konuştu.

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdülhakim Yüce ise insanların iki irtibatla birçok şeyin üstesinden gelebileceğini söyledi. Yüce, şöyle dedi: “Bu beraberlik inşallah hep devam eder. Gönüller birlikte olur, kalpler birlikte atar. Zira dünya problemlerle meşgul bir yerdir. Problemlerin çözümünde de beraberlik ve bu gönül atışının aynı hedefe yönelmiş olması inşallah katkı sunar, diye ümit ediyorum. Zannediyorum ki iki irtibatta çok ciddi ve samimi olsak çok şeyin üstesinden gelinir. Birisi Rabbimizle olan irtibatta, ikincisi ise halkımızla, cemaatimizle olan irtibatta. Eğer bu iki irtibatı çok dengeli ve çok samimi sürdürürsek, zannediyorum çok şeyin üstesinden gelebiliriz.”
Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas da Ramazan’ın rahmet ve bereket ayı olduğunu hatırlatarak, verilen iftarın Ramazan`ın güzelliklerinden biri olduğunu söyledi.