Canlı yayında sansür kavgası

Atv'de yayınlanan "Çek Bakalım" adlı kısa film yarışmasına katılan grup, TRT'deki Tosun Paşa sansürünü protesto eden bir kısa film çekince Hülya Avşar çok sinirlendi.

Canlı yayında sansür kavgası
Selçuk Yöntem ve Okan Bayülgen ise ekibe destek verdi.
Atv’de yayınlanan “Çek Bakalım” adlı programa katılan grup, TRT’nin Tosun Paşa filmindeki hamam sahnesine yaptığı sansürü canlı yayında protesto etti.
Canlı yayında sansür kavgası
Hülya Avşar: ‘Hep isyan hep isyan
Kısa filmlerin yarıştığı, jüri üyeliğini Okan Bayülgen’in ve Hülya Avşar’ın yaptığı programın pazar gecesi konuk jüri üyesi Selçuk Yöntem’di. Ekibe kısa filmlerinde kullanması için peştamal ve soba borusu gibi malzeme verilmesi ve ekibin bunlarla sansür konusunu işlemesi Hülya Avşar’ın tepkisiyle karşılaştı. Filmin sonunda ekrana getirdikleri Adile Naşit fotoğrafı nedeniyle, film gösteriminin ardından jüri üyelerinin sorularını yanıtlamak için sahneye çıkan gruba Hülya Avşar “tribünlere oynuyorsunuz” tepkisi gösterdi. Bu suçlamanın ardından söz alan grup üyelerinden bir gencin, TRT ekranlarında Tosun Paşa filmine uygulanan sansürü protesto etmek için bu kareyi kullandıklarını ifade etmesi üzerine, Hülya Avşar “hep isyan hep isyan” diye tepki gösterdi. Ayrıca Avşar bu zemin dışında kendilerinin bu olaya tepki verdiklerini ve bu programda bu protestonun yeri olmadığını söyledi. Gencin “Taksim’de yürüyoruz” diye konuşmasına devam etmeye çalışmasından sonra da çok kızdığı anlaşılan Hülya Avşar “çok antipatik oluyorsunuz öyle de elinize bir şey geçmiyor” dedi. Sözü daha sonra Selçuk Yöntem aldı.
Yöntem ve Bayülgen’den destek
Yöntem, grup üyelerini destekleyici şeyler söyledikten sonra ise söz alan Okan Bayülgen konuşmasında üstüne basarak "devletimizin, iktidarımızın bizden yumuşak yumuşak derdimizi anlatmamızı istediğini" söyledi. Bayülgen, grup üyelerinin bir önceki kısa filminde de sansür konusuna değindiğini ve orada sansürün yastık çarpması gibi yumuşak bir his verdiği sahnesine katılmadığını söyledi. Özel ya da devlet televizyonunda yıllardır gösterilen Tosun Paşa filmine yapılan sansürün kabul edilemeyeceğini ve Türkiye’de her düşünceden insanın Adile Naşit gibi sanatçıların filmlerini severek izlediğini sözlerine ekledi.
Daha sonra ise puanlama esnasında, Bayülgen ekibe 10, Yöntem 8 puan verirken Avşar 4 puan verdi.