CHP'den iki farklı Somali açıklaması geldi

Başbakan ve beraberindekilerin Somali'ye yaptığı ziyaretle ilgili CHP'den iki farklı açıklama geldi

CHP'den iki farklı Somali açıklaması geldi
Başbakan ve beraberindekilerin Somali'ye yaptığı ziyaretle ilgili CHP'den iki farklı açıklama geldi

CHP'nin sözcüsü Güler, Başbakan Erdoğan'ın Somali'ye ziyaretine ilişkin iki açıklama yaptı.

İlkinde sanatçı Ajda Pekkan'ın dans etmesini eleştiren Güler'in ikinci açıklamasından bu bölüm çıkarıldı. CHP'ninyeni sözcüsü Birgül Ayman Güler, ilk "politik kazasını" yaşadı.Güler'in basın mensuplarının maillerine gönderilen ilk açıklamasında, Başbakan Erdoğan'ınSomali ziyaretine katılan sanatçı Ajda Pekkan'ın kamptaki dansı eleştirildi. Yaklaşık 1 saat sonra gönderilen ikinci Somali açıklamasında ise "sessiz sedasız" Pekkan bölümü çıkarıldı.

PEKKAN'A DANS TEPKİ

Revizyon sonrası parti sözcülüğüne getirilen Genel Başkan Yardımcısı Güler, Erdoğan'ın Somali ziyaretine ilişkin dün yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.Güler,Genel Merkez'den saat 11.54' te basın mensuplarının maillerine geçilen ilk açıklamada, Erdoğan'ı yardımları "siyasi şova" dönüştürmekle suçlarken, heyetteki sanatçı Ajda Pekkan'ın Somalili kadınlarla dansına da tepki gösterdi. Açıklamada, "Başbakan'ın 'Ben böyle felaket görmedim' dediği yerde, büyük felaketi yaşayan Somalili kadınlara 'süper star'ın da katılımıyla dans ettirmek, onlara türkü söylettirerek Başbakan ve beraberindeki heyet için karşılama yaptırmak hangi vicdana sığar..." denildi.

İKİNCİSİ YAYIMLANDI

Genel Merkez'den 13.01'de maillere geçilen ikinci yazılı açıklamada ise Pekkan'a yönelik eleştirinin yer aldığı bölümün çıkarıldığı görüldü. İkinci açıklamada, "Yardıma gitmek ne kadar önemliyse, o yardımı gösteriye dönüştürmek de o kadar yakışıksız ve ucuz bir yöntemdir... Sayın Başbakanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin vakarına gölge düşüren bu tutuma son vermeye çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı. CHP'nin resmi internet sitesine ise Pekkan eleştirisinin yer almadığı ikinci açıklamanın konulması dikkat çekti. CHPGenel Başkanı Kılıçdaroğlu" href="https://www.beyazgazete.com/kemal-kilicdaroglu.html">Kemal Kılıçdaroğlu'nun Pekkan'a yönelik eleştiriyemüdahale ettiği belirtildi.