ÖSYM 2011 LYS tercih sonuçları açıklandı (OSYM.GOV.TR)

2011 LYS tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin resmi sitesinden LYS yerleştirme (tercih) sonuçları burada. İşte LYS tercih sonuçları sorgulama paneli ve ÖSYM haberleri.

LYS tercih sonuçları 2011 ÖSYM sonuçları burada! ÖSYM tarafından LYS yerleştirme sonuçları açıklandı. 2011 LYS tercih sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesi sonuc.osym.gov.tr 'den açıklandı. LYS tercih sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizden de duyuruldu.

2011 LYS tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin resmi sitesinden LYS yerleştirme (tercih) sonuçları burada. İşte LYS tercih sonuçları sorgulama paneli ve ÖSYM haberleri.

LYS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Türk Hava Kurumu üniversitesine büyük ilgi

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım, üniversitenin Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercih sıralamasında üst sıralara yerleştiğini ve kontenjanlarının yüzde 100 dolduğunu bildirdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl eğitime başlayacaklarını belirtti. Üniversitenin adını, dünyanın en iyi ihtisas üniversiteleri arasına gururla yazdıracaklarını ifade eden Yıldırım, kendilerini tercih eden öğrencilerle her gün yeni ve daha büyük başarılara imza atacaklarını kaydetti.

THK üniversitesinin ilk öğrencilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

“LYS'nin ilk sıralardaki öğrencilerin bizi tercih etmelerinden dolayı büyük bir mutluluk ve heyecan içindeyiz. LYS'de tercih sıralamasında üst sıralara yerleştik ve kontenjanımız yüzde 100 doldu. Bu yıl eğitime başlayacak olan Hava Ulaştırma ve İşletme fakültelerinin kontenjanları yüzde 100 oranında dolmuştur. Hiç şüphesiz ki bu büyük bir başarıdır. Üniversite bu yıl kuruldu, ancak geçmişi 1925 yılından bu yana gelen havacılık tecrübesine dayanmaktadır. Bu tecrübe birikerek devam edecek ve yükseköğretimdeki başarımız önümüzdeki yıllarda katlanarak artacaktır.”

Açıklamada, görüşlerine yer verilen THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban da dünyadaki bütün yeniliklerin öğrencilerin ayağına geleceğine işaret etti. Amerika'nın en eski ve köklü havacılık ve uzay alanındaki yükseköğretim kurumlarından biri olan New York'taki Vaughn College ile yaptıkları işbirliği anlaşması doğrultusunda öğrencilerin çifte diploma sahibi olabileceğine dikkati çeken Ban, öğrencilerin isterlerse son 2 yıllarını Vaughn College'da okuyabileceğini vurguladı. Ban, iki kurum arasında öğretim üyesi değişimi de olacağını kaydetti.