Arap Turizm Örgütü Birlik Başkanı Al Fihait: Bursa‘ya Aşık Oldum

Bursa’ya gelen Arap turist sayısının artması için çalışma yürüten Arap Turizm Örgütü Birlik Başkanı Bandar Fahad Al Fihait, bir hafta gezdiği kenti ‘aşık oldum’ sözleriyle övdü.

Bursa’ya gelen Arap turist sayısının artması için çalışma yürüten Arap Turizm Örgütü Birlik Başkanı Bandar Fahad Al Fihait, bir hafta gezdiği kenti ‘aşık oldum’ sözleriyle övdü.

Bursa‘nın, 2013 yılı için Arap Birliği Turizm Destinasyon Merkezi olması yolundaki çok yönlü çalışmalar hızlandı. Bursa’yı Arap turizm başkenti yapacak son imza geçen hafta Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Arap Turizm Örgütü Birlik Başkanı Bandar Fahad Al Fihait arasında atıldı. İmzalanan protokol Eylül ayında yapılacak ve 22 Arap ülkesi turizm bakanlarının katılacağı son toplantıda ele alındıktan sonra resmiyet kazanacak.

Bursa’da düzenlenen protokolle imzaya alınan anlaşma gereği, Bursa‘da 2012 yılı Nisan ayında bir expo turizm fuarı düzenlenecek. Ayrıca Bursalı bir temsilci Cidde‘de bulunurken, Bursa’da ise Arap Turizm Örgütü’ne ait bir temsilcilik bulunacak.

HEM TATİL YAPTI, HEM BURSA’YI TANIDI

Arap Turizm Örgütü Birlik Başkanı Bandar Fahad Al Fihait, Bursa ziyareti kapsamında kentin en önemli turistik yerlerini gezdi. Bir hafta boyunca Vali Harput’un davetlisi olarak Bursa’da ailesi ile birlikte tatil yapan Bandar Fahad Al Fihait, aynı zamanda Arap Turizminin başkenti yapacakları kenti tanıdı. Tarihi Heykel Valilik ziyaretinden sonra Kapalı Çarşı’yı gezen Fihait, özellikle Koza Han’a hayran kaldı. Daha sonra Mudanya’ya geçen Al Fihait, Güzel Yalı ve Tirilye’yi gezdi. Mudanya’da denizi gören Al Fihait, ardından çıktığı Uludağ’rı manzarası, yeşili ve temiz havası ile dağın önemini hissetti.

Bursa’da kaldığı sürece kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen Bandar Fahad Al Fihait’a Vali Şahabettin Harput ile Türsab Güney Marmara Bölgesel Yürütme Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti. Ailesi ve beraberinde ki 4 kişilik heyetle Bursa’nın bütün tarihi ve turistik yerlerini gezip inceleme fırsatı bulan Bandar Fahad Al Fihait, Uludağ’da teleferikle çıkıp, indi. Teleferikte muhteşem Bursa manzarası eşliğinde adrenalin yaşayan Fihait ve ailesi, Çobankaya ziyareti sırasında mevsimlik kampçıların çadırlarını ziyaret ederek kendisine sunulan yiyeceklerden tattı. Bursa’nın bütün tarihi, dini ve doğan güzelliklerinin bulunduğu yerlerini gezen Bandar Fahad Al Fihait ve beraberindekiler duygu dolu bir atmosferle Bursa’dan ayrıldı.

"EN ÖNEMLİ UNSURUN İSLAM VE ORTAK TARİH"

Bursa’da geçirdiği sürede izlenimlerini, "Bursa’ya aşık oldum, ayrılmakta zorlanıyorum." sözleriyle dile getiren Al Fihait, geleceğe yönelik olumlu mesajlar verdi. Bursa’dan çok sıcak bir dostluklarla ayrıldığını belirten Bandar Fahad Al Fihait, Türkiye ve Arap ülkeleri arasında ki ilişkileri geliştirmenin Allah katında da büyük bir görev olduğunu vurguladı. Başta Vali Şahabettin Harput olmak üzere Türklerin sıcak misafirperverliğinden oldukça etkilendiğine dikkat çeken Al Fihait, karşılıklı ziyaretlerin Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ki ilişkileri geliştireceği gibi, yaşanan işsizlik ve istihdama da olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

Bu çalışmalar sonrasında kısa sürede Arap ülkelerinden Türkiye’ye yönelik turist sayısında yüzde 75 artış yaşandığına dikkat çeken Bandar Fahad Al Fihait, Türkiye ile Arap ülkelerini birbirine bağlayan en önemli unsurun İslam ve ortak tarih olduğunu söyledi.

Bursa’ya hayran kaldığına dikkat çeken Fihait, özellikle Dağyenice bölgesinde yapılacak termal köyde ilk olarak kendisinin bir yatırım yapmayı planladığını aktardı. Vali Şahabettin Harput tarafından uğurlanan Bandar Fahad Al Fihait, en kısa zamanda yeniden Bursa’ya geleceğini sözlerine ekledi.

"BURSA’YI ARAP TURİSTLERİN YENİ CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ"

Vali Şahabettin Harput ise konuğu olan Bandar Fahad Al Fihait’ın 22 Arap ülkesinin bağlı olduğu Arap Turizm Örgütü Birlik Başkanı olduğunu belirterek, "Kendisini Bursa’da ağırlamaktan çok mutlu olduk. Bizde kendisini bırakmak istemiyorduk, ancak inşallah Bursa’ya ilk olarak yapmayı planladığı yatırım sonrasında sık sık Bursa’ya gelecektir." dedi.

Bursa’nın Arap turistler için çok önemli olduğunu belirten Vali Harput, yeşili, denizi, dağı, termali ve tarihi ile Bursa’yı Arap ülkelerinin yeni cazibe merkezi yapacaklarını söyledi. Misafiri Bandar Fahad Al Fihait’a Bursa’yı bütün güzellikleri ile tanıtmaya çalıştıklarını anlatan Vali Harput, yapılan çalışmanın ne denli başarılı olduğunun ise Fihait’ın “Bursa’ya aşık oldum.” sözünden anlaşıldığını kaydetti.