Türkiye`deki Boşnak Gençler Ata Topraklarıyla Buluşuyor

İzmr`de bulunan Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysak`ın Boşnak kökenli gençleri ata topraklarıyla buluşturmayı öngören projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın desteğiyle yaşama geçecek.

Türkiye`deki Boşnak Gençler Ata Topraklarıyla Buluşuyor
Türkiye`nin dört bir yanından seçilen gençler, devlet desteğiyle Bosna Hersek`e gidecek.

Fahri Konsolos Baysak, ziyareti sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`a, Boşnak gençleri daha önce hiç görmedikleri ata topraklarıyla buluşturmayı arzu ettiğini söylemişti. Ayvaz Dede (Ayvatovica) Şenlikleri ve Srebrenica katliamını anma etkinliklerine götürmek istediklerini, bunun için destek beklediklerini dile getirmişti. Bakan Günay da bunun için proje hazırlayıp başvurmalarını istemişti. Bunun üzerine hazırlanan projeler, Bakanlık tarafından değerlendirildi ve desteklenmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu`na bağlı derneklerden seçilen gençler, 14-22 Eylül 2011 arasında Bosna Hersek`e götürülecek.

Türkiye ile Bosna Hersek arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesini arzuladıklarını ve bu yönde çaba harcadıklarını belirten Fahri Konsolos Baysak, gençlerin ata topraklarını ziyaretinin de bu amaca hizmet edeceğini söyledi. Baysak, "Proje kapsamında gençlerimiz Bosna Hersek`i görecek, ziyaret ve görüşmelere katılacak, kültürel etkinlikleri izleyecek. Bu ziyaretler, kültürel ve tarihsel bağlarımız olan dost ve kardeş ülke Bosna Hersek`te Türkiye`nin, Türkiye`de de Bosna Hersek`in tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacak. Bu proje vesilesiyle iki ülke gençlerinin yararlı projeler üreteceğine inanıyorum." dedi.