Akkaya: Amacımız Kadirli Ekonomisini Kalkındırmak

Kadirli Girişimci İşadamları Derneği (KAGİAD) Başkanı Muhittin Akkaya, amaçlarının Kadirli ekonomisini kalkındırmak olduğunu söyledi.

Akkaya: Amacımız Kadirli Ekonomisini Kalkındırmak

KAGİAD`ın düzenlediği iftar yemeği büyük ilgi gördü. Yemeğe Kaymakamı A. Rauf Ulusoy, İlçe Müftüsü Orhan Öncü ve iş adamları katıldı.

Yemek duasından sonra ,Ramazanda iftar yemeği vermenin önemini anlatan Müftü Orhan Öncü “İftar veren iş adamlarımız inşallah hem yiyenler hem de bu daveti icra edenler Allah katında büyük sevaplara nail olurlar” dedi.

2006 yılında kurulan KAGİAD’ın kuruluş amacının Kadirli`deki yatırım yapmak isteyen iş adamlarının kendi sektörlerinde lojistik destek sağlamak ve Kadirli ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Muhittin Akkaya, “İlçe Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve KAGİAD olarak bütün okulları kapsayacak şekilde ‘Bağımlı Olma Özgür Ol’ projesine katkıda bulunduk. KOSGEB ile işbirliği kapsamında 30 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifikası verildi. Bunlardan 12 kişi yakın bir zamanda iş yeri açtı ve diğer girişimcilerde iş planlarını hazırlıyorlar. Kurstan sonra 70 kişi tekrar girişimcilik kursu açılması için talepte bulundu ve Eylül ayı içinde 2 sınıf tan ibaret tekrar kursun açılması için çalışmaların yapıyoruz.”dedi.

KAGİAD olarak çevrede neler olup bittiğini öğrenmek amacıyla yurtiçi ve yurt dışı geziler yaptıklarını söyleyen Akkaya, “Fransa. Bosna Hersek, Filipin,Singapur’a gittik. Almanya Bau Fuarına KOSGEB destekli bir heyet iş adamlarımız katıldı.DOĞAKA’ya teknik destek adında eğitime yönelik proje sunduk ve sonucunu bekliyoruz.2 adet Sosyal Destek Programı (SODES) projesi hazırlayarak Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) na sunduk neticesini bekliyoruz.İş Kadınları Komisyonuna Korkut Ata Üniversitesi rehberliğinde Satış ve Pazarlama Eğitimi, verildi.İş adamlarımızın yanında çalışan personellere İş Güvenliği Sertifikası verildi." diye konuştu.

KAGİAD’ın TUSKON üyesi olduğunu anlatan Akkaya “Bir yıllık bir zaman dilimi içerisinde üye sayılarını 85 ten 235’e çıkardık. TUSKON sayesinde üyelerimizin alışveriş yapması daha da kolaylaşıyor.”diye konuştu.

Kaymakam Rauf Ulusoy ise 5 yıldır görev yaptığı Kadirli’de, KAGİAD’ın faaliyetlerini çok beğendiğini söyleyerek,derneği sürekli takip ettiğini ve destek olduğunu bundan sonra da destek olmaya devam edeceğini kaydetti.