Vali Yardımcısı mayından 30 saniye farkla kurtuldu

Hakkari`de Vali Yardımcı Edip Çakıcı`nın Çukurca ilçesine giderken yola döşenen mayının araç 30 metre geçtikten sonra patlaması olası bir faciayı önledi.

Vali Yardımcısı mayından 30 saniye farkla kurtuldu
Çukurca ilçesinde kaymakamlık görevine vekaleten bakan Hakkari Vali Yardımcısı Edip Çakıcı, bugün saat 10.30 sıralarında ilçeye gittiği sırada, karayolunun 50`nci kilometresindeki Doğanlı köyü yakınında bir grup PKK`lı tarafından yola tuzaklanan mayın uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamanın Vali Yardımcısı Çakıcı`nın geçtikten sonra 30 metre yakınında olması olası faciayı önlerken, patlama sonrası olay yerine çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi. Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamada can kaybı veya araçlarda herhangi bir hasar olmadığını belirterek, "İzinde olan Çukurca kaymakamının görevine vekaleten bakan Vali Yardımcısı Çakıcı, bu sabah emniyet ekipleri eşliğinde Çukurca`ya giderken, karayoluna tuzaklanmış mayın patladı. Kaymakamın geçişinden çok kısa bir süre mayın patlaması sonucu can kaybı ve hasar meydana gelmemesi sevindirici. Patlama ardından derin çukurun oluştuğu olay yerinde gerekli inceleme başlatılırken, bölgede operasyonlarsürüyor" dedi BÖLGEYE OPERASYON BAŞLATILDI Patlamanın olduğu bölgeye de geniş çaplı operasyon başlatıldı. Patlamanın meydana geldiği Hakkari-Çukurca Karayolu da Üzümlü köyü yakınlarında trafiğe kapatılıp, özel ekip tarafından detaylı inceleme yapıldı. Mayının yol kenarındaki menfeze yerleştirildiği görüldü. Patlamanın etkisiyle yol kenarında 2 metre derinliğinde ve 2 metre genişliğinde bir çukur oluşurken, karayolları ekipleri ise patlamanı yaşandığı noktada çalışma yaparak oluşan çukuru kapattı.

Yapılan saldırının ardından ise bölge adeta ablukaya alındı. Çok sayıda zırhlı aracın sevk edildiği bölgede, helikopterler sürekli uçuş yapıyor. Bu arada, askeri araçların geçiş güzergahları ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca karayolundaki kontroller de artırıldı. Uzman ekipler tarafından sürekli mayın arama-tarama çalışması yapılırken, ilçe merkezlerinde de özel harekat ve polis ekipleri güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı.
Kaynak: İHA