Sedefçi, Minibüsçülere 5 Eylül Tarihine Kadar Süre Tanıdı

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, şehir içi toplu ulaşımı sağlayan minibüsçülere 5 Eylül tarihine kadar süre tanıdı.

Sedefçi, Minibüsçülere 5 Eylül Tarihine Kadar Süre Tanıdı
Sedefçi, yeni yılda toplu ulaşımda minibüs devrinin kapanacağını, otobüslerin hizmet vereceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, açıklamasında, 7-8 aydan bu yana büyük bir emek harcayarak yeni bir sistem kurmaya çalıştıklarını kaydetti. Sedefçi, sistem konusunda kesin bir sonuç elde edemediklerini ifade etti.

Sistemin kurulması ve çalışılması yönünde çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını anlatan Sedefçi, 5 Eylül tarihine kadar istenilen sonucu elde etmeleri durumunda 8 hattın ihalesini yapacaklarını söyledi.

Şu ana kadar iyi niyetleriyle hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Sedefçi, “Çok net kararlıyım. Eğer sistem hala kurulmuyorsa, minibüsçüler bir takım hesaplar peşindeyse, koşarak sistemi provoke ediyorsa Edirne halkını üzecekler, onlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. 5 Eylül’e kadar bu iş kesinleşmezse, gerekli evraklar sunulmazsa, 7 eylülde 8 hattın ihalesini yeniden yapacağız. Bu 8 hattan talep ettiğimiz rakamdan daha yüksek rakam Edirne Belediyesi`ne gelecektir. Ama minibüsçü esnafımız zarar görecektir. Bugüne kadar Edirne’nin insanlarını, burada yaşayan esnaflarımızı mağdur etmemek için iyi niyetle davrandım. Hoşgörümüzle bugüne kadar sabrettim. Artık bu işin iyi niyetinin sonu bitti. 7 Eylül bir milattır.” açıklamasını yaptı.

Sedefçi, ihale şartnamesinin hazır olduğunu belirterek, açık yapılacak ihaleye Edirne içinden veya dışında katılımın yapılabileceğini ifade etti. Yeni yılda toplu ulaşımda minibüs devrinin kapanacağını açıklayan Sedefçi, minibüslerin yerine otobüslerin hizmet vereceğini dile getirdi.