Kamalak: Terörü Önlemenin Yolu Eğitimden Geçer

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.

Kamalak: Terörü Önlemenin Yolu Eğitimden Geçer
Dr Mustafa Kamalak, Şırnak`ta 3 askerin şehit olduğu saldırının ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Sosyal paylaşım sitesi twitter`dan açıklama yapan Kamalak, terörü önlemenin yolunun eğitimden geçtiğine vurgu yaptı.


Şırnak`ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarında 3 askerimizin şehit olduğu hain saldırıya tepkiler gecikmedi. Saadet Partisi (SP) Lideri Prof.Dr. Mustafa Kamalak, ``Masum insanları, ana kuzularını öldüren terörü kınıyoruz`` diyerek tepkisini gösterdi. ``Masum bir insanı öldüren kimse tüm insanlığı katletmiş gibi günaha girer.`` diyen Kamalak, ``Masum bir insanı kurtaran ise tüm insanlığı kurtarmış gibi sevap kazanır. Rabb`imiz bir, Peygamberimiz bir, Kitabımız bir, Kıblemiz bir. Birlik için daha neye ihtiyacımız var. Bu kadar ortak değerimize rağmen.`` ifadelerini kullandı.


Terörün önüne geçecek yolu da açıklayan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ``Terörü önlemenin yolu dağlardan değil okuldan geçer, eğitimden geçer. Dağa çıkmakla hiçbir şey elde edilemez. İnsanımıza eğitimi ne kadar iyi verirseniz, okullarda eğitim kalitesini yükseltir, doğru bilgileri öğrencilere verirseniz, zamanla dağa çıkacak insan kalmayacaktır. Terörü bitirmenin yolu eğitimden geçmektedir. Şehitlerimize Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum`` şeklinde konuştu.