Çalışmalar Ailelerin Polise Bakışını Değiştirdi

Mersin’in Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, göç alan mahallelerde yapılan çalışmalar sonucu vatandaşın polise bakışının değiştiğini söyledi.

Çalışmalar Ailelerin Polise Bakışını Değiştirdi

Güner, Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİAD) Hilton Oteli’nde emniyet personeline verdiği iftarda yürütülen sosyal projeler hakkında bilgi verdi. Gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleriyle yoğun göç alan mahallelerindeki çocuklara ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Güner, çocukların yasa dışı gösterilere katılmalarının önüne geçmeye çalıştıklarını kaydetti. Yapılan çalışmalar sonucu vatandaşların polise olan güvenin arttığına işaret eden Güner, ilgilenilen çocuklar vasıtasıyla da kenar mahallelerdeki her eve girebilme imkânı bulduklarını söyledi.

Taş atan ve cezaevine girip çıkan çocuklarla irtibat halinde olduklarını ifade eden Güner şöyle devam etti: “Suçlu çocukların topluma kazandırılması için geziler gerçekleştirirken Polis Şefkat Evi, Mavi Umut Treni gibi sosyal projeler düzenliyoruz. Gönüllü polis öğretmenlerin çocukları sınavlara hazırlaması, çocukların ve ailelerin polise olan bakışını büyük oranda değiştirdi. Ayrıca Ramazan ayında verilen iftar yemekleriyle, halkla iç içeyiz. Çalışmaların sonuçlarını umut verici olarak görüyoruz. Projelerin ve sorunlara çözüm arayışlarımız devam edecek.”
Mersin ASİAD Başkanı Gökhan Sadıkoğlu ise iftar yemekleri gibi düzenlenen programlar sayesinde kurumlarla birlikte olmaya çalıştıklarını söyledi. Bu tür etkinliklerle Mersin’e yapılabilecek hizmetler konusunda fikir alışverişinde bulunduklarına işaret eden Sadıkoğlu, Mersin’in ilerlemesi adına ortaya konulan her türlü faaliyete destek vereceklerini kaydetti.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen iftara Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Çetin Çelik, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Mersin ASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Emniyet Amirleri ve çok sayıda emniyet çalışanı katıldı.