Alperenler: Beşar Esad Zalimlikte Babasının Yolunda İlerliyor

Edirneli Alperenler, Ramazan ayında halkına silahlı saldırıda bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın zalimlikte babasının yolunda ilerlediğini belirtti.


Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alparslan Cankaloğlu, “Baba Esad da 31 yıl önce Hama ve Humus`ta 30 bin masum insanı katletmişti. Oğul Esad`ın Ramazan ayında Deir Ez Zor ve Hama kentlerine yaptığı saldırılarda sivil insanların üzerine ateş açması korkutucu olmuştur. Suriye yönetiminin bir an önce kendi masum insanlarını öldürmesine son vermesi gerekmektedir.” dedi.

“Esad yönetiminin zulmünü kınıyor ve lanetliyoruz” diyen Cankaloğlu, dünyada fok balıkları ve deniz kaplumbağalarının ölümlerine gözyaşı dökenlerin kanlı katliamlara sessiz kalmasını çok manidar bulduğunu kaydetti. Beşar Esad`ın sonunun da tıpkı Saddam Hüseyin, Muammer Kaddafi, Zeynel Abidin Bin Ali ve Hüsnü Mübarek gibi olacağının kesin olduğunu ifade eden Cankaloğlu, “Zulmün saltanatı olmaz. Suriye yönetimi azınlık bir grubun çoğunluğa tahakküm ettiği bir mezhebin elindedir. Suriye halkını temsil etmiyor. Mübarek Ramazan ayında kendi insanına silah sıkan ve katleden zihniyeti lanetliyoruz.” diye konuştu.

Dünyada kapalı toplumların yaşama şansı olmadığını belirten Cankaloğlu, Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek`in sedye ile hakim karşısına çıkarılmasının dünyadaki tüm diktatörlere ibret olması gerektiğini kaydetti.