Büyükşehir‘in Ücretsiz Gençlik Kampı‘na Yoğun İlgi

Antalya Büyükşehir Belediyesi‘nin, 10-15 yaş arası öğrenciler için düzenlediği Gençlik Kampı, yoğun ilgi görüyor. Her hafta 100 öğrenci, Lara Birlik Plajı‘nda hem tatil yapıyor hem de sosyal aktivitelerle dolu dolu zaman geçiriyor.

Büyükşehir‘in Ücretsiz Gençlik Kampı‘na Yoğun İlgi
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ücretsiz Gençlik Kampı‘na aileler ve öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle tatil yapma imkanı olmayan ve kenar mahallelerde yaşayanların katıldığı kampın ilk gününde öğrenciler, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı doktorları tarafından sağlık kontrolünden geçiyor. Öğrenciler, kampın ilk gününde yaşam alanları ile ilgili alınan kararlarda söz sahibi olmaları gerektiğinin vurgulanması amacıyla kamp kurallarını kendileri belirliyor. Öğrenciler her gün yüzme, tiyatro, ritim ve takım oyunları ile 5 gün geçiriyor.

Çadırlarda kalan öğrenciler, akşam saatlerinde de eğitmenleriyle birlikte kentlilik bilinci üzerine sohbet ediyor, kamp süresince problem çözebilmeyi, uyumlu şekilde hareket edebilme becerisini ve takım oyunları ile de eğlenerek öğrenme fırsatını yakalıyor. Her hafta 100 öğrenciyi ağırlayan kamp, Ağustos ayının sonuna kadar sürecek. Çocuklarını Gençlik Kampı‘na göndermek isteyen aileler, Kepez, Yeşilbayır, Altınova ve Varsak‘taki ASMEK merkezlerine başvurabiliyor.

Kaynak: İHA