Gazeteciler İl Genel Meclisi‘nde Kore Gezisini Değerlendirdi

Kocaeli‘de kurulması planlanan demir çelik fabrikasının Güney Kore‘de bulunan fabrikasını ziyaret eden Kocalelili gazeteciler izlenimlerini İl Genel Meclisi‘nde anlattı.

Gazeteciler İl Genel Meclisi‘nde Kore Gezisini Değerlendirdi
Kocaeli Valiliği 100. Yıl Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, meclis üyeleri, Güney Kore‘ye giden basın mensupları ve fabrikanın çevreye zararlı olduğunu ileri süren temsilciler katıldı.

Geçtiğimiz günlerde Güney Koreli bir demir çelik firmasının kurmak istediği fabrikaya çevreye zararlı olduğu gerekçesi ile gelen tepkiler üzerine fabrika yetkilileri Kocaeli‘deki basın mensuplarını Güney Kore‘ye götürmüştü. Güney Kore‘den dönen gazetecilerin fabrika hakkında yaptıkları olumlu haberler bazı kesimlerin fabrikanın kurulmasına olan tepkisini daha da arttırmıştı.

Güney Kore‘ye giden ekipten olan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz, "Kocaeli‘nde yerel gazetelerden birer temsilci bir sanayi kuruluşunun Kore‘deki fabrikasını ziyaret etti. Gezdiğimiz alan İzmit‘in yüz ölçümü kadar büyük bir alan. Burada yirminin üzerinde baca gördüm ancak samimiyetimle söylüyorum, bir tanesi bile bizim Dilovası‘ndaki kadar gaz salmıyor. Sanayi kuruluşlarına karşı çıkanları geçmişe baktığımda haklı buluyorum. Bütün gazeteci arkadaşlarımız kafalarındaki tüm soruları sordu ve cevabını aldı" dedi. Öte yandan, gerçekleşen toplantıda konuşan basın mensuplarından kendisine sıra gelmeyen Fatih Erdem isimli bölge temsilcisi toplantıyı terk etti.

Kaynak: İHA