Büyükşehir Belediyesi Sivrisinekle Mücadeleyi Sürdürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri, 416 personel, 58 araç ve 1 tekneyle sivrisinekle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi sivrisinekle mücadele çalışmalarına 416 personel ve 58 araç ve 1 tekneye devam ediyor. Vektörel mücadeleyi biyolojik, kimyasal, fiziksel ve kültürel mücadele halinde yürüten Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı‘ndan onaylı larvasit ve insektisitler kullanıyor. Vatandaş şikayetleri ile ilgili acil ilaçlama ekipleri oluşturan Büyükşehir Belediyesi, Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü‘nün 249 52 01-326 47 70 numaralı telefonlarına gelen ihbarlar üzerine şikayet konusu bölgede uygulamayı sürdürüyor.

Antalya‘da fosseptik sayısının fazlalığının mücadeleyi olumsuz etkilediği bildirilirken, bataklık alanlar, Konyaaltı bölgesinde yeraltı su seviyesinin yüksek olması, bina bodrumlarında ve sığınaklarda su birikmesi, dere ve arıklar, atıksu şebekesine bağlanmış olan binalardaki kullanılmayan fosseptiklere vatandaşlar tarafından çöpler atılması ve uygulanan ilaçların fosseptik zeminindeki sulu kısma ulaşmamasının mücadelenin başarısını zorlaştırdığı kaydedildi. Küçük bir su birikintisinde binlerce larva üreyebildiği ifade edilirken, vatandaşların da mücadeleye katkısı önemli olduğu belirtildi. Yetkililer, küçük kaplarda ve araba lastikleri içerisinde, bina bodrumlarında su birikintisi bulundurulmaması, fosseptik taşkınlarının önlenmesi, fosseptik kapaklarının onarılması ve kesinlikle açık bırakılmaması gerektiğini bildirdiler.

Kaynak: İHA