Mühendisler Sümbüllü Bahçe Konağı‘na Tam Not Verdi

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı Tarihi Sümbüllü Bahçe Konağı, mimar ve mühendis odalarından da tam not aldı.

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı Tarihi Sümbüllü Bahçe Konağı, mimar ve mühendis odalarından da tam not aldı.

    Hizmete açıldığı günden itibaren Bursa’da tüm kesimlerin büyük ilgisi ile karşılaşan Tarihi Sümbüllü Bahçe Konağı, bu kez İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Şehir Plancıları Odası (ŞPO) ve Mimarlar Odası (MO) yönetimlerini ağırladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın verdiği yemeğe katılan oda başkanları ve yöneticileri tarihi konağı inceleme fırsatı buldu. Konağın yeniden kente kazandırılması sürecini konukları ile paylaşan Dündar, belediye olarak Bursa’nın tarihi ve kültürel mirası ile turizmine verdiği desteğin artarak süreceğini kaydetti.

    Geçmişten geleceğe köprü kurarak Bursa’nın tarihi değerlerini gelecek nesillere aktardıklarını vurgulayan Dündar, Sümbüllü Bahçe Konağı’nın da bu eserlerden biri olduğunu ve Bursa’ya sosyal tesis olarak hizmet verdiğini belirtti.

    Sümbüllü Bahçe Konağı’nda Bursa mutfağının eşsiz lezzetlerini tadan ve tesisin muhteşem mimarisini inceleme imkânı bulan İMO Başkanı Necati Şahin, ŞPO Başkanı Füsun Uyanık ve MO Başkanı Nizamettin Kaya, Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a böyle bir eseri kente kazandırdığı için teşekkür etti. Konağın gerek tarihsel değeri, gerekse uygulanan örnek restorasyon çalışması ile kentin önemli değerlerinden biri olduğuna işaret eden oda başkanları Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Osmangazi Belediyesi’ne destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.