Çiçek‘in Meclis Başkanı Olması Yozgat’Ta Ve Köyünde Sevinçle Karşılandı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı‘na seçilmesi, doğduğu yer olan, Yozgat’ın Musabeyli Boğazı Köyü‘nde ve Yozgat’ta sevinçle karşılandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı‘na seçilmesi, doğduğu yer olan, Yozgat’ın Musabeyli Boğazı Köyü‘nde ve Yozgat’ta sevinçle karşılandı.

Köyde yaşayan kardeşi, akrabaları ve sakinleri Çiçek’le gurur duyduklarını belirtirken, Yozgat Cumhuriyet Meydanı‘nda da Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Partililer ve vatandaşlar, Çiçek’in Meclis başkanı olmasını davulla, zurnayla halay çekerek kutladı. Meclis başkanlığına Cemil Çiçek’in seçilmesinin, kendileri açısından gurur ve mutluluk verici olduğunu belirten Musabeyli Boğazı köy sakinleri, Çiçek’in Yozgat’ın gururu olduğunu ifade ettiler.

Çiçek’in, köyde yaşayan 53 yaşındaki kardeşi Şerafettin Çiçek, abisi ile okul yıllarından beri gurur duyduğunu belirterek, "Ağabeyim Cemil Çiçek’le her zaman gurur duymuşumdur. 7 kardeşimizden en büyüğümüz Cemil ağabeyimizdi. Kendisine hiçbir zaman saygıda ve sevgide bir kusur etmedik.” dedi.

Ağabeyi Çiçek’le haftada ya da ayda bir kez telefonla görüşebildiklerini ifade eden Kardeş Çiçek, "Ağabeyim, Türkiye’nin sorunları ile uğraşmasından dolayı Yozgat’a ve küyümüze pek gelebilme fırsatı olmuyor. En son geçen yıl Ramazan ayı içerisinde, köyümüz bölgesine yapılan Musabeyli Barajı‘nın yapım çalışmasını incelemek için gelmişti. Bazen bayramlarda ya da program vesilesi ile Yozgat’a geldiği zaman, köyümüze uğrayarak kabristan ziyaretinde bulunuyor. Doğduğumuz ev eski ve yıkılmak üzereydi, biz de burayı yıkarak bahçe yaptık. Fakat ağabeyimin oturduğu ve sevdiği köy odamız hala duruyor. O yorgun geldiği zaman burada uzanırdı. Kendisine başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun." diye konuştu. Şerafettin Çiçek’in eşi Emine Çiçek de aynı ifadeleri kullanarak, Cemil Çiçek’le gurur duyduğunu belirtti.

Köy Muhtarı Mehmet Karaaslan ise Çiçek’le çocukluk arkadaşı olduklarını, ilkokulu beraber okuduklarını söyledi. Karaaslan, "Sayın Çiçek’le çocukluk arkadaşıyız. İlkokulu beraber okuduk. Ben daha sonra okuyamadım ama Sayın Çiçek babaannesi ile birlikte Yozgat’a giderek eğitimine orada devam etti ve okuyarak büyük devlet adamı oldu, bense ancak köye muhtar olabildim. Kendisi köyümüze geldiği zaman halimizi, hatırımızı, bir eksiğimiz olup olmadığını her zaman sorar, kendisiyle hem köyümüz, hem de Yozgat’ımız gurur duyuyor." dedi.

Öte yandan, Yozgat Cumhuriyet Meydanı‘nda, Cemil Çiçek’in TBMM Başkanı olması davullu, zurnalı halay çekerek kutlandı. Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cemil Çiçek’in Yozgat’ın gururu ve büyük devlet adamı olduğunu belirterek, "Sayın Çiçek‘in geçmişte yaptığı hizmetleri herkes gibi biz de takdir ediyoruz. İnşallah, Meclis başkanlığını da en güzel şekilde yapacaktır. Yozgatımızın gurur kaynağı olan devlet büyüğümüz Sayın Çiçek’e yeni görevinde başarılar diliyor, Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

Yozgatlılar da Cemil Çiçek’in yeni görevini en iyi şekilde yürüteceğini belirterek, hayırlı olsun temennisinde bulundular.