Türkiye‘de Leblebi Üretiminin Yüzde 75‘İ Serinhisar‘dan Karşılanıyor

Türkiye‘de leblebi üretiminin yüzde 75‘inin karşılandığı Denizli’nin Serinhisar ilçesinde, 10. Kültür Sanat ve Leblebi Festivali yapıldı.

Türkiye‘de leblebi üretiminin yüzde 75‘inin karşılandığı Denizli’nin Serinhisar ilçesinde, 10. Kültür Sanat ve Leblebi Festivali yapıldı.

    Festivale Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şener, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ve vatandaşlar katıldı.

    Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Serinhisar’da günde 80-100 ton ve 22 çeşit leblebi üretildiğini, leblebinin tanıtımının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Gemi, Türkiye‘de leblebi üretiminin yüzde 75‘inin Serinhisar‘dan karşılandığını söyledi.

    Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şener de leblebiciliğin ilçede önemli bir sektör olduğunu vurguladı. Vali Erkmen ise Serinhisar‘ın leblebi üretiminde önemli bir merkez haline geldiğini, düzenlenen leblebi festivalinin, ilçenin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Serinhisar‘ın leblebisinin gün geçtikçe değerlendiğini ifade eden Vali Erkmen, “Değerlenen leblebi, ülkenin sesini duyurması açısından önemli. Serinhisar‘da leblebi üretim alanları her geçen yıl artarak devam ediyor.” dedi.