Uluborlu Merkez Camii‘nin Temeli Dualarla Atıldı

Isparta‘nın Uluborlu ilçesinden Merkez Cami‘nin temeli törenle atıldı.

Uluborlu Merkez Camii‘nin Temeli Dualarla Atıldı
Isparta‘nın Uluborlu ilçesinden Merkez Cami‘nin temeli törenle atıldı.

    Isparta Valisi Memduh Oğuz Bosna Hersek Türk Üniversiteleri Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Badem Senirkent Kaymakamı Osman Sayılır, Keciborlu Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, İlçe müftüsü Yusuf Acar‘ın katıldığı törene çok sayıda vatandaş da ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın ardından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuştan Hayırlar Yaptırma ve Yaşatma Başkan Süleyman Böncü, "İlçemize böyle muhteşem bir cami yapımında maddi ve manevi desteği Cemal Yalcın Kaya ve perde arkasında işadamlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

    Mülkiyeti Hayırlar Yaptırma ve Yaşatma Derneği‘ne ait arsa üzerine yapılan cami için hayırsever bir vatandaş 300 bin TL bağışladı.

Caminin yapımı için bağışta bulunan hayırseverlere teşekkür eden Vali Memduh Oğuz, “Uluborlu‘ya hizmet güzelliktir. Allah’ın mescitlerini, iman eden, ahiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve Allah’tan hakı ile korkanlar yapar. Bu tarifin içine buradaki arkadaşların hepsi giriyor." diye konuştu.

Hayırlar Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına adına konuşan Bosna Hersek Türk Üniversiteleri Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Badem de caminin yapılması için katkıda bulunan hayırsever Cemal Yalcın Kaya’ya plaket verdi. İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı‘nın duasının ardından kurban kesilerek caminin temeli atıldı