Gimder‘in ‘Sbs Yarışında Bende Varım‘ Projesi Kabul Edildi

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı‘nın dernekler için düzenlediği proje kapsamında, Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GİMDER)‘in projesi kabul edildi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı‘nın dernekler için düzenlediği proje kapsamında, Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GİMDER)‘in projesi kabul edildi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı‘na Türkiye genelinden gönderilen 500 proje arasından 27 proje uygulanabilir bulundu. “SBS Yarışında Bende Varım” projesiyle de GİMDER, bakanlığın destekleme kararı aldığı projelere dahil oldu.

İçişleri Bakanlığının her yıl uygulanabilir projeler içinden seçtiği ve destekleme kararı aldığı uygulamada, 27 proje içerisine adını yazdıran Giresun, GİMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özer Çoban‘ın katıldığı imza töreniyle sözleşme ve protokollerini tamamlandı. Ankara‘da düzenlenen törende, derneklere hitap eden Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, bakanlığın Sivil Toplum Kuruluşlarını önemsediğinin bir göstergesi olarak derneklere proje karşılığında kaynak sağladığını, derneklerin proje çalışmaları ile doğru orantılı olarak desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Yardımcı, "Bu bağlamda Ülkemizdeki derneklerin proje üretmesi konusunda daha aktif olmaları gerekiyor. Proje üreten derneklerin bulundukları bölgelerde sorunlara ciddiyetle yaklaşarak çözümün bir parçası olacaklardır." dedi.

‘SBS Yarışında Ben de Varım‘ başlığıyla kabul gören GİMDER‘in projesinde açıklama yapan GİMDER Başkanı Fikret Öztürk, "Giresun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olan fakir ailelerin 8. Sınıfta okuyan çocuklarının, aileler ve okullarındaki öğretmenlerin görüşü alınarak, başarılı olabilecek 50 öğrenciye 8 ay boyunca, hafta sonları sabah 09.00’dan 15.00’a kadar, Merkez İlçe Çaldağ ve Duroğlu Beldelerinde, Belediye binasında civar köylerden araçlarla alınarak GİMDER ve Giresun Eğitimciler Derneğinin binasında mevcut sınıflarda 25 kişilik iki sınıf halindeki eğitim salonlarında öğle yemekleri de karşılanarak SBS sınavına hazırlanacaklar. Ders saati sonunda öğrenciler tekrar araçlarla alındıkları Beldelere bırakılacaklar. Ardından eğitim alan 50 öğrenci sınav öncesi moral motivasyon olması açısından Mayıs ayı içesinde Çanakkale İline gezi düzenlenecektir.” şeklinde konuştu.