Çocuklar Dini Bilgileri Oyun Kartı İle Öğrenecek

Konya’da emekli öğretmen Mehmet Ali Okur tarafından hazırlanan ve kartla oynanan “Dinimi Öğreniyorum” oyunu özel eğitim kurumlarından ve vakıflardan büyük ilgi görüyor.

Konya’da emekli öğretmen Mehmet Ali Okur tarafından hazırlanan ve kartla oynanan “Dinimi Öğreniyorum” oyunu özel eğitim kurumlarından ve vakıflardan büyük ilgi görüyor.

Konya’da emekli eğitimci Mehmet Ali Okur, çocuklara din eğitiminin eğlenceli bir şekilde verilmesini sağlamak için yeni gerektiğine inandığı için oyun kartlarını tasarladığını söyledi. Dini bilgileri çocuklara oyunla öğretmenin farklı yolları üzerine uzun zamandır çalıştığını ifade eden Okur, emekli olduktan sonra kendisini oyun geliştirme işine verdiğini dile getirdi.

Oyunun, her Müslümanın bilmesi gereken temel bilgileri içerdiğini aktaran Okur, şunları kaydetti. “Oyun, kızma birader şeklinde oynanıyor. Oyunda sloganımız ‘dünya çocukları İslamiyet oyunla öğrenecek.’ Oyunumuz İngilizce, Almanca, Arapça ve Rusça olmak üzere 4 dilde daha yayınlanacak. Kaliteli ofset baskılı 48 oyun kartından oluşan oyunda 250 adet soru yer alıyor. Oyun kartlarını kutu ambalaj içinde 10 liradan satıyoruz. Oyunumuzu 7 yaş üzeri herkes oynayabilir. 1, 2, 3, 4, kişiyle veya gruplar halinde de oynanabiliyor. Oyunda İslam’ın şartı, imanın şartı, namaz, oruç ve peygamber hayatı ve diğer dinlerle ilgili birçok konu yer alıyor.”

Okur, oyunlar için gerekli kurumlardan izin alındığını, yayınlarının tamamının milli eğitim müfredatına uygun olduğunu belirtti. Mehmet Ali Okur, birçok vakıftan ve belediyeden sipariş aldıklarını, özellikle Almanya da oyuna büyük ilgi olduğunu sözlerine ekledi.

Eğitimci Okur, daha önce de matematik ve İngilizceyi sevdirmek için oyunlar geliştirmişti.