Tarım işçileri ilçeden ayrıldı, Mihalıççık'ta hayat normale döndü

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde, tarım işçileri ile ilçe halkı arasında araç meselesi yüzünden çıkan ve 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar tamamen duruldu. 150 tarım işçisi, güvenlik güçlerinin gözetiminde ilçeden ayrıldı.

Tarım işçileri ilçeden ayrıldı, Mihalıççık'ta hayat normale döndü
Eskişehir‘in Mihalıççık ilçesinde, tarım işçileri ile ilçe halkı arasında araç meselesi yüzünden çıkan ve 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar tamamen duruldu. 150 tarım işçisi, güvenlik güçlerinin gözetiminde ilçeden ayrıldı.

3 otobüs, 2 kamyon ve bir pikapla ilçeden alınan tarım işçileri Afyonkarahisar‘ın Dinar ilçesine götürülmek üzere kentten ayrıldı. İşçilerin eşyaları iki kamyon ve bir pikaba yüklendi. İşçilere jandarma ve polis eskortluk ediyor. İşçilerin ayrılmasıyla birlikte ilçedeki gerginlik yerine sukunete bıraktı. Oluşan küçük yollu kalabılıklarda dağıldı. Kiraz toplamaya gidecek araca binme meselesi yüzünden çıkan ve daha sonra büyüyen olayların etnik bir hadiseden değil iki kişinin münferit davranışıdan kaynaklandığı kaydedildi.

Bu arada, olaylarda bıçakla yaralanan Osman Çay ( 18 ) ve Yaşar Çay ( 23) kardeşler ile darp neticesinde yaralanan işçilerden Şanlıurfalı Yeral Çifçi‘nin ( 19 ) tedavileri sürüyor. Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü‘nde tedavileri süren yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İlçede tedbir amaçlı güvenlik tedbirleri ise sürüyor.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.