"İki Ülke Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Toplantısı Heyecan Oluşturuyor "

Erdoğan: Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Toplantısı heyecan oluşturuyor

Erdoğan: Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Toplantısı heyecan oluşturuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyin ilk toplantısının Türkiye‘de yapılacağını ifade ederek, bunu heyecanla beklediklerini aktardı.

Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev baş başa yaptıkları yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçti. Daha sonra Aliyev ve Erdoğan basının karşısına geçti.

Basın toplantısında Başbakan Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinin ardından bir gelenek olarak ilk yurt dışı ziyaretini KKTC‘ye gerçekleştirdikten sonra ikinci ziyaretini de Azerbaycan‘a yaptığını hatırlattı.

Erdoğan, ‘‘Baş başa görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdik. Askeri, ticari, ekonomik, sosyal kültürel konular görüştük. Bölgesel sorunları değerlendirme imkanı oldu. Geleceğe dönük ne gibi adımlar atabiliriz bunları ele alma imkanı oldu. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey çok önemli. Bunun ilk toplantısını bizde yapmak için de heyecanla o günü bekliyoruz‘‘ dedi.

Başbakan Erdoğan terör örgütü PKK ile mücadele konusunda İlham Aliyev’in verdiği destekten dolayı kendinse teşekkür etti. Erdoğan ayrıca Norveç’te yaşanan kanlı terör olayına da değindi. Erdoğan bu konuda şimdi konuşması gereken insanların sustuğuna işaret etti.