Entelköy Efeköy‘e Karşı‘nın Vizyon Tarihi Belli Oldu

Çekimlerine geçen nisan ayında Muğla’nın Pınarcık köyünde başlanan, geçen sürede adı birkaç defa değişen filmi “Entelköy Efeköy’e Karşı”, 25 Kasım 2011 Cuma günü gösterime girecek.

Çekimlerine geçen nisan ayında Muğla’nın Pınarcık köyünde başlanan, geçen sürede adı birkaç defa değişen filmi “Entelköy Efeköy’e Karşı”, 25 Kasım 2011 Cuma günü gösterime girecek. Senaristliğini ve yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun üstlendiği film “Entelköy” adıyla başlamış, daha sonra “Entelköy-Tepeköy” ve “Entelköy-Efeköy” olmuştu. Başrollerinde Şahin Irmak ve Ayşe Bosse’nin oynadığı komedi, birçok şehirde birden vizyona girecek.

Film, bir grup ekoloji aktivistinin mütevazi bir Ege köyüne yerleşerek, orada kurulması gündemde olan termik santralı engelleme çabaları, bu yüzden köylülerle aralarında geçen komik ve çarpıcı olayları anlatıyor. Filmin yapımcılığını “Beynelmilel” filminin yönetmeni Muharrem Gülmez ve sinemaya “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” belgeselinde ortak yapımcı olarak adım atan Taha Altaylı üstleniyor. Kadrosunda ise Şahin Irmak (Muhtar Ali), Ayşe Bosse (Katrin), Emin Gürsoy (Aşırı Mustafa), Recep Yener (İmam Adem), Ayla Arslancan (Kocana), Ümit Olcay (Enes), Hamit Demir (Berk) ve Engin Akın’ın (Gülnihal) yer aldığı filmin sürpriz ismi Nejat Yavaşoğulları. Köy halkı da Aksu’nun ilk filmi Dondurmam Gaymak‘ta olduğu gibi birçok rolde sinemaseverlerle buluşacak.