Norveç‘te Ölenler İçin Alanya Plajında Saygı Duruşu

Antalya‘nın Alanya İlçesinde tatil yapan Norveçli turistler, başkentleri Oslo‘da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 92 kişi için plajda saygı duruşunda bulundu.

Norveç‘te Ölenler İçin Alanya Plajında Saygı Duruşu
Alanya‘ya tatile gelen Norveçliler sokakta, otelde, plajda katliamı konuştu. Norveçliler sabahın erken saatlerinde gazete bayilerine koşarak ülkelerinde meydana gelen katliamla ilgili haberleri okudu.

Keykubat Plajı‘nda bulunan tüm Norveç bayrakları yarıya indirildi. Bir grup Norveçli turist mayolu halde ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bir hafta önce Alanya‘ya tatile geldiğini söyleyen Stig Sundsetvik, terörü kınadığını belirterek, "Olayda Stine Sundsetvik adlı kuzenim yaralandı. Hâla olayın şokundayım. Beni babam aradı ve kuzenimin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını söyledi. Bunu yapan insan olamaz. 1 Ağustos tarihinde Norveç‘te düzenlenecek olan protestoya bende katılacağım"

dedi.

Bir kaç gün önce tatile geldiğini söyleyen Larry King, "Duyduğumda kanım dondu. Gün boyu televizyonu izleyerek gelişmeleri takip ettik. Hâla inanmak istemiyorum. Terörü kınıyorum ve bunu yapanlara lanet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA