Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’Ya Bıçaklı Saldırı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı bu gece bıçaklı saldırıya uğradı. Sol koltuğunun altından bıçaklanan Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayın zanlısı gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 18. Uluslararası Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen Davut Güloğlu konseri sonrası evine gitmek üzere konser alanından ayrılan Başkan Mustafa Canlı, Fuadiye caddesi üzerinde E.Ş. tarafından saat 00.00 sıralarında bıçaklı saldırıya uğradı. Başkan Canlı’yı sol koltuğunun altına bıçak saplayarak yaralayan E.ş. gözaltına alınırken, Başkan Mustafa Canlı ise olay yerinde bulunan vatandaşlar tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın duyulmasının ardından Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel hastaneye gelerek Canlı’nın durumu hakkında bilgi aldı.

Öte yandan zanlı E.Ş.’nin daha önce de Başkan Mustafa Canlı’ya fiili saldırıda bulunduğu, yaşanan bu olay sonrası İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kendisine koruma tahsis edildiği belirtildi. Ancak Canlı’nın korumasına ve makam şoförüne bugün izin verdiği öğrenildi.

Kaynak: İHA