Teknosa, Best Buy Türkiye’Yi Satın Alma Sürecini Tamamladı

Best Buy Türkiye’yi satın alma sürecinin tamamladığını belirten Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, “Müşterilerimize daha iyi hizmet için biz bunu hep yapıyoruz.” dedi.

Best Buy Türkiye’yi satın alma sürecinin tamamladığını belirten Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, “Müşterilerimize daha iyi hizmet için biz bunu hep yapıyoruz.” dedi. Teknosa, İzmir ve Ankara’daki en büyük mağazalarını aynı anda törenle açtı. ABD merkezli Best Buy’ın Türkiye’deki iştiraklerini satın alan firmanın İzmir‘de Ege Park AVM içindeki mağazasının açılışına Vali Mustafa Cahit Kıraç, Genel Müdür Nane ve Teknosa yöneticileri katıldı. Açılıştan sonra mağaza gezildi, Vali Kıraç‘a ürünler hakkında bilgi verildi. Ayrıca açılış dolasıyısla bazı ürünlerde yapılan indirimler sebebiyle erken saatlerden itibaren kuyruklar oluştu. Vatandaşların kupon verilerek sırayla mağazaya alınması ise izdihamı engelledi.

Teknosa, geçen şubat ayında Türkiye pazarından çekilme kararı alan ABD’li Best Buy’ın iştirakini satın almıştı. Best Buy Türkiye’nin İzmir ve Ankara mağazalarının açılışını yeni formatlarında yaparak bu süreci tamamladı. Teknosa, 2007 yılında da Uzelli Müzik Marketleri ve Türkiye pazarından çekilen Almanya’nın iki numaralı elektronik perakendecisi Electronic Partners’ın beş büyük mağazasını devralmıştı. Firmanın bünyesine kattığı Best Buy’ın 4 bin 200 metrekarelik İzmir ve 3 bin 400 metrekarelik Ankara mağazaları, bu illerdeki en büyük Teknosa mağazaları olarak hizmet verecek.

İzmir mağazasının açılış töreninde konuşan Genel Müdür Mehmet Nane, Best Buy Türkiye‘yi satın alma sürecinin, İzmir ve Ankara mağazalarının "Teknosa" olarak hizmete girmesiyle tamamlandığını, bunların iki büyük şehirdeki en büyük mağazaları olduğunu ve toplam ciroya yüzde 5‘lik katkı sağlayacaklarını söyledi. Müşterilerinin, kalite ve hizmet anlayışlarını yakından bildiğini belirten Nane, Best Buy döneminde İzmir ve Ankara mağazalarından alışveriş yapmış olanların da Teknosa güvencesiyle yanlarında olacaklarını ifade etti. Teknoloji perakendeciliği açısından dağınık ve geleneksel bir pazar yapısının hakim olduğu günlerin üzerinden çok zaman geçtiğini vurgulayan Nane, Türkiye’yi organize teknoloji perakendeciliğiyle 2000 yılında Teknosa’nın tanıştırdığını, kuruldukları günden itibaren en yeni ürünleri ve en son teknolojiyi dünyayla aynı anda Türk müşterilerle buluşturduklarını kaydetti. Mehmet Nane, satın almayla 2011 yılının ilk yarısını hedeflerinin üzerinde metrekare artışıyla tamamladıklarını belirterek, bu açılışla da mağaza sayılarının 71 ilinde 260’ın üzerine çıktığını söyledi. Sektörün lider markası olarak yeni satın alma ve yatırımlar için de aktif olacaklarını belirterek, “Best Buy’ın Türkiye’deki iştiraklerini satın alarak iç pazardaki gücümüzü artırdık. Sektörün lider markası olarak, oyun kurucu pozisyonumuzu sürdürüyoruz. Bundan sonra da uygun fırsatlar için kapımızı her zaman aralık tutacağız.” dedi.

Teknosa Genel Müdürü, Avrupa‘daki krizle ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti: “Türkiye krizi atlatır ancak müşteriler, aşırı alışverişten ve borçlanmadan kaçınsın.”

Bu arada Ankara‘daki mağaza ise Teknosa Satış Direktörü Mehmet Necil Oyman ve firma yöneticileri tarafından açıldı.