Kktc‘li Bakan Dürüst, Ordu Valisini Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Trabzon‘da yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyatı için geldiği Karadeniz‘de Ordu Valisi Orhan Düzgün‘ü ziyaret etti.

Kktc‘li Bakan Dürüst, Ordu Valisini Ziyaret Etti
KKTC Milli Eğitim ve Gençlik Spor Bakanı Kemal Dürüst‘ü büyük bir misafirperverlikle karşılayan Ordu Valisi Orhan Düzgün, KKTC‘ye ilk olarak 22 yıl önce gittiğini belirtti. KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasında köklü bağların yanı sıra tarihten kaynaklanan bir kardeşlik olduğunu vurgulayan Vali Düzgün, "İki kardeş ülkeyiz. Birisi yavru vatan, birisi ana vatan. İnşallah bundan sonrada bu ilişkilerimiz güçlenerek devam edecek. Bazı ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik inşallah bundan sonra Türkiye

Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti el ele, dünyada çok etkin bir konuma kavuşacaklar. İnşallah dünyada adından söz ettiren devletler olacaklar" dedi.

KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ise, "Bundan böyle Ordu ili ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki sportif, sosyal, kültürel, eğitimsel bağların çok daha üst seviyelerde olacağını düşünüyorum. Sizleri ilk fırsatta da Kuzey Kıbrıs‘a davet etmek istiyorum. Sizlerin çocuklarınızın, öğrencilerinizin bizim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti okullarında öğrenim gören çocuklarımızla kardeş okul projeleri çerçevesinde karşılıklı görüşmeleri de bizleri mutlu eder. Bölgenizdeki halk dansları

ekiplerinizin bizim festivallere katılmaları, Kuzey Kıbrıs‘ı daha iyi tanımaları bizleri mutlu eder. Bu düşüncelerle sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Ordu Valisi Orhan Düzgün, KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst‘e Ordu logolu bir plaket takdim ederken, KKTC‘li Bakan Dürüst de Vali Düzgün‘e Kuzey Kıbrıs‘ı simgeleyen bir plaket verdi.

Kaynak: İHA