Çadırdan Çıkan Şampiyon Öğrenci Ödüllendirildi

19 Mayıs‘taki 5,9‘luk depremin vurduğu Kütahya Simav‘da sınavlara Kızılay tarafından panayır alanında oluşturulan çadır dershanede hazırlanan ve Lisans Yerleştirme Sınavı‘nda (LYS) TM-2‘de 592.

Sınavlara Kızılay‘ın önderliğinde Kütahya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan çadır dershanede hazırlandığını ifade eden Gizem Çelik, sonucun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Sınavlara hazırlık döneminde ailesiyle birlikte kaldığı Endüstri Meslek Lisesi‘nin bahçesindeki Kızılay çadırı veya panayır alanındaki çadır dershanede artçı sarsıntılara yakalandığını anlatan Gizem Çelik, depremin oluşturduğu psikolojik baskıyı üzerinden çabuk atmasının başarısında önemli rol oynadığı

söyledi.

Sınav öncesi Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü‘nü düşündüğünü anlatan Çelik, Türkiye birincileri arasında yer almasının ardından bu düşüncesinden vazgeçtiğini söyledi. Gizem Çelik, elde ettiği Türkiye birinciliği derecesinde eğitimci ailesi başta olmak üzere okulu ve dershanesinin de önemli katkıları bulunduğunu kaydetti.

Kaymakamlıkta düzenlenen törende ayrıca, ilçede SBS‘de üstün dereceler elde eden diğer öğrenciler de ödüllendirildi. Kaymakam Yüksel Ünal, Gizem Çelik ile gurur duyduklarını kaydetti.

Kaynak: İHA