Kadın İstihdamı Ab Projeleriyle Her Geçen Gün Artıyor

Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Birliği (ORAKAB) tarafından, kadın istihdamının geliştirilmesi ile mobilya sektöründe faaliyet gösteren KOBİ‘lerin desteklenmesi için hazırlanan ve AB hibe programınca desteklenen 4 proje tamamlandı.

Kadın İstihdamı Ab Projeleriyle Her Geçen Gün Artıyor
Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Birliği (ORAKAB) tarafından, kadın istihdamının geliştirilmesi ile mobilya sektöründe faaliyet gösteren KOBİ‘lerin desteklenmesi için hazırlanan ve AB hibe programınca desteklenen 4 proje tamamlandı. Projelerin kapanış törenine katılan AK parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, bu projeleri önemsediklerini ifade ederek, “Türkiye kalkınma rakamlarında dünyada birinci sırada. İstihdamda ise işsizlik oranlarıyla yine işsizliğe çözüm bulan ülkeler arasında birinci sırada yer alıyor. Hedefimiz bu rakamların daha iyi olmasıdır.” dedi.

        Projelerin tamamlanması nedeniyle düzenlenen Proje Kapanış Töreni‘nde ORAKAB Müdürü Fatma Sevil Battal, projelerin sağladığı katkılarla ilgili bilgiler verdi. Battal, Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan 212 bin 783 euro bütçeli "Kraliçe Arılar Projesi"nin, Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu ve Kayseri Ticaret Odası ile birlikte yürütüldüğünü hatırlattı. Battal, bu proje ile 70 kadın kursiyeri, matbaa, reklam, yazılı ve görsel medya sektörlerinde istihdam edilmek üzere grafik tasarımcı olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını ve 68 kursiyerin başarıyla kursu tamamladığını söyledi. Kraliçe Arılar Projesi kapsamında, eğitim için tam donanımlı fotoğraf stüdyosu, PC Bilgisayar Laboratuvarı ve i Mac Bilgisayar Laboratuvarı kurulduğunu belirten Battal, en başarılı 9 kursiyerin İtalya‘ya teknik bir geziye götürüldüğünü de dile getirdi.

        Battal, kadın istihdamının geliştirilmesi için hazırlanan bir diğer proje olan ve Kayseri Sanayi Odası ile Kayseri Mobilyacılar Odası işbirliğinde yürütülen "Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme ve İstihdamı Projesi"ne de 120 kişinin katıldığını ve başarılı geçen kurs süresi sonunda, kursiyerlerden bazılarının çeşitli firmalarca istihdam edildiklerini açıkladı.

        Battal, ORAKAB tarafından hazırlanan, Erciyes KSS Yapı Kooperatifi, Kayseri Mobilyacılar Odası ve Kocasinan Belediyesi işbirliğinde yürütülen "Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi" ile de Kayseri‘de mobilya imalat sanayinin çeşitli alt sektörlerinde faaliyette bulunan 1500‘ü aşkın KOBİ‘nin üretkenlikleri ve verimliliklerinin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Battal, projenin bütçesinin ise 8, 6 milyon euro ve tahmini süresinin 3 yıl olduğunu, proje çerçevesinde kurulması planlanan Ortak Kullanım Tesisi için alanın belirlendiğini söyledi. Ortak kullanım tesisinde ham maddenin işlenerek, yarı mamul ürün haline getirileceğini, KOBİ‘lerin ise bu yarı mamul ürünleri nihai ürüne dönüştüreceğini kaydetti.

        Törende daha sonra kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifikaları, Kayseri Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan tarafından verildi.

        Kursiyerlerin sertifikalarını veren Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, bu tür projeleri önemsediklerini aktararak, “Türkiye’de açıklanan kalkınma rakamlarıyla, ülkemizin dünyada kalkınma hızında birinci sırada olduğunu gördük. İşsizlik oranları ile ilgili açıklanan istatistiklerde ise Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 9,9. Bu oranın daha da aşağı düşmesini arzu ediyoruz. O yönde de çalışmalar var. Bu rakamlarla Türkiye, Avrupa ve dünya ülkeleri içerisinde en iyi ekonomiye sahip ve gelişen ülke konumunda. Amacımız 2023 vizyonunda işsizlik oranlarının yüzde 5 olmasıdır. Bu projeler sayesinde insanlarımız hem meslek sahibi oluyor hem de meslekleri sayesinde iş bularak ülke ekonomisine üretim olarak katkıda bulunuyorlar.” ifadelerini kullandı.