Hilal Cebeci'nin çıplak fotoğraflarını yayınlamasının nedeni ne?

Şarkıcı Hilal Cebeci'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'da çıplak fotoğraflarını paylaşmasının nedeni ne? Cebeci, fotoğraflarını reklam için mi yayınlıyor yoksa ruh sağlığı mı bozuk? Psikiyatr Doç. Dr. Nesrin Dilbaz yanıtladı.

Hilal Cebeci'nin çıplak fotoğraflarını yayınlamasının nedeni ne?
tv8 ekranlarında yyaınlanan Erkan Tan ile Başkentten programının bugünkü bölümünde Şarkıcı Hilal Cebeci'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'da çıplak fotoğraflarını paylaşması masaya yatırıldı. Programa konuk olan Psikiyatr Doç. Dr. Nesrin Dilbaz, Hilal Cebeci'nin neden bu tür fotoğraflarını yayınladığına açıklık getirdi. Dilbaz aynı zamanda, internetin kötü kullanımından ve bağımlılığından da bahsetti.

Erkan Tan'ın, "Bir kadın çıplak fotoğraflarını çekip Twitterda yayınlamış ne demek bu?" sorusuna Dilbaz, "Aslında bir çok nedeni olabilir. Birincisi reklam amaçlı olabilir, en önemlisi bence o olabilir. bu bir sanatçıysa yeni bir filmi çıkabilir, yeni bir albümü çıkabilir onun öncesinde biraz gündemde kalmak adına reklam amaçlı olabilir" diye cevap verdi. "Onun dışında gerçekten insanın ruhsal bir psikopatolojisi olması lazım çıplak resimlerini oraya koyabilmesi için" diyen Nesrin Dilbaz, "Nasıl bir haz çünkü yaptığımız bütün şeyler haz amaçlı. Bu anlamda baktığımızda hepimizin yaptığımız şeylerden haz alma amacı var. Ama bir insanın kendi çıplak resimlerini, bir çok insanın çok rahatlıkla görebileceği bir yere koyması nasıl bir haz mekanizmasını tetikliyor, ona biraz bakmak lazım psikopatoloji anlamında. Onu da herhalde tek bir şeyle açıklamak çok mümkün değil" şeklinde konuştu.

İNTERNETİN KÖTÜ KULLANIMI

Dilbaz, internet aşklarını, sanal alemdeki ilişkileri, internet dünyasındaki tehlikeleri anlattı ve uyarılarda bulundu.

"Kapıya gelen tanımadığını birini evinize almıyorsunuz ama internet aracılığıyla bütün tehlikeleri evinize sokuyorsunuz" ifadesini kullanan Psikiyatr Dilbaz, "Kumarhaneye gitmiyorsunuz, kumarhane evinize geliyor ya da çocuğunuzu o tür açık saçık şeylerden korumak için evinize dergi almıyorsunuz, o tür DVD'leriniz yo,k tık diye bir yere giriyor onların hepsini görür hale geliyor. suistimale uğramasın, cinsel ya da farklı bir biçimde istismara uğrasmasIn diye çocuĞunuzu koruyuP kolluyorsunuz ama internet aracılığyla olduğunu görüyorsunuz. İnternet böyle bir şey" diye konuştu.

Dilbaz, anne babalara, "Çocuğunuz odada bilgisayar başında oturduğunda içiniz rahat etmesin" uyarısında bulundu.