Türkiye‘de İlk Kez "Engelsiz Alan" Uygulaması Bursa‘da Başladı

Bursa Valiliği tarafından görevlendirilen Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından kamu kurumları ve halka açık yerlerde yapılan denetimlerde 15 kurum ‘engelsiz alan‘ bayrağı almaya hak kazandı.

Türkiye‘de İlk Kez 'Engelsiz Alan' Uygulaması Bursa‘da Başladı
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 230 binada incelemelerini tamamladı. İncelemeler neticesinde toplam 15 kamu kurum ve kuruluşu, engelli vatandaşların rahat bir şekilde hizmet alabileceğini gösteren ‘engelsiz alan‘ bayrağı ve stickerleri almaya hak kazandı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi‘nde düzenlenen törenle, ‘engelsiz alan‘ bayrakları kamu kurum ve kuruluşların yetkililerine Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih tarafından teslim edildi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Türkiye‘de ilk kez kamu binalarının denetimini Bursa Kent Konseyi‘nin yaptığını belirterek, "Bursa Valiliği, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi‘nden 8 arkadaşımızı resmi olarak görevlendirmiş, arkadaşlarımız da Bursa‘daki 230 kamu kurum ve kuruluş binasını denetlemiştir. Standart formlarla yapılan 119 soru sorularak binalar incelenmiş, raporlar tutularak Bursa Valiliğine teslim edilmiştir. İnceleme sonucunda binaların yüzde 63‘lük kısmında olumsuz sonuçlara ulaşıldı. Tüm kamu binalarının engelli vatandaşlara uygun hale gelmesi için de son bir yıla girildi. Bu sorunların daha hızlı hallolmasına katkı sağlamak amacıyla bizler de ‘Engelsiz Alan‘ çalışmasını başlattık" dedi.

Kamu kuruluşlarını bu çalışmalara teşvik etmek için Türkiye‘de ilk kez ‘engelsiz alan‘ kavramını geliştirdiklerini ifade eden Başkan Pala, "Engelsiz alan bayrağını almaya hak kazanan kurumların, engellilere en uygun ve rahat şekilde hizmet verebildiğini gösterecek. Bayrağı gören engelli arkadaşlarımız o kurumlar gönül rahatlığıyla işlemlerini halledebilecek. İlk aşamada 15 kurumumuz bu bayrağı almaya hak kazandı" diye konuştu.

‘Engelsiz alan‘ bayrağı ve stickerlarını almaya ilk hak kazan kurumlar şunlar:

Merkez Bankası, Burbak, Yenişehir Havaalanı, Burkent, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Uludağ Üniversitesi, Merinos AKKM, Osmangazi Belediyesi, Binted, Bursa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Burfaş, Mütareke İlköğretim Okulu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzur Evi, Korupark AVM ve Bursa Valiliği.

Kaynak: İHA