Srebrenitsa Katliamının Yıldönümünde 8 Bin 372 Ayakkabı Sergilenecek

Türkiye‘de yaşayan Bosna Hersekli öğrencilerin kurduğu Genç Boşnaklar Derneği‘nin Srebrenitsa katliamının yıldönümünde Taksim‘de yapacakları eylem için İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği‘nce 3 günde bin çift ayakkabı toplandı.

Srebrenitsa‘da katledilen 8 bin 372 kişinin anısına kullanılmış 8 bin 372 çift ayakkabıyı Taksim Meydanı‘nda sergilemek için yola çıkan Boşnak öğrenciler, İzmir‘de bin çift ayakkabı toplamak için kampanya başlattı. İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği temsilcisi Vasviya Safiç‘in önderliğinde yapılan duyuru kısa sürede karşılık bularak, 3 günde bin çift ayakkabı toplandı.

İzmir‘den turlar düzenleyerek Srebrenitsa‘ya birçok kişiyi götürdüklerini belirten Dernek Başkanı Avukat Şenay Biçer, "Birleşmiş Milletler‘in güvenli bölge olarak ilan edip Hollandalı askerlerin koruma altına aldıkları kasabada bir katliam yaşandı. Yaşanan acının boyutunu oraya gidenler çok daha farklı hissediyor. Bu katliamın unutulmaması için yapılacak eyleme başta üyelerimiz olmak üzere İzmirliler çok duyarlılık gösterdi. Türkiye genelinden toplanacak 8 bin 372 çift ayakkabı Taksim Meydanı‘nda

sergilenecek. Dernek üyesi gençlerimizin çabasıyla 3 günde bin çift ayakkabı topladık. Bosna Hersek Fahri Konsolosumuz Kemal Baysak‘ın katkıları ile topladığımız ayakkabıları İstanbul‘a ulaştıracağız. Taksim‘deki eyleme İzmir‘den pek çok üyemiz gönüllü olarak katılmak istiyor. Kini, nefreti, düşmanlığı değil sevgiyi, dostluğu istiyoruz. Ancak yaşanan katliamı da unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Kaynak: İHA