Petkim, İstanbul Üniversitesi İle Mba Anlaşması Yaptı

Petkim ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) İşletme İktisadı Enstitüsü, Türkiye’de ilk defa bir devlet üniversitesiyle sanayi kuruluşu arasındaki MBA (Master of Business Administration) eğitim programının temelini attı.

Petkim ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) İşletme İktisadı Enstitüsü, Türkiye’de ilk defa bir devlet üniversitesiyle sanayi kuruluşu arasındaki MBA (Master of Business Administration) eğitim programının temelini attı. 2011-2012 öğretim yılı bahar döneminde eğitime başlayacak programın protokol imza töreni, enstitünün Avcılar Kampüsü’ndeki mezuniyet gününde yapıldı.

Okulun 1984 yılı mezunları arasında yer alan Socar&Turcas Grup Şirketleri Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, programın üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olacağına inandığını söyledi. Türkiye’nin en önemli problemlerinin başında, teoriyle pratik dünyaları arasındaki köprülerin yeterince kurulamamış olmasının geldiğini vurgulayan Yavuz, “Umuyorum bu proje örnek olur ve tüm sektörlere yaygınlaşır. Petkim olarak ileride şirketimizi teslim alacak kadroların kariyer planlarına büyük önem veriyor ve destekliyoruz. Enstitüden bu teklif geldiğinde çok heyecanlandık.” dedi.

İÜ İşletme İktisadı Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Recep Pekdemir de Türkiye’de birçok ilki başaran bir eğitim kurumu olduklarını belirterek, MBA programının diğer devlet üniversitelerine örnek olacağını ifade etti. Petkim‘le gelecekte başka projeler üzerinde de çalışmak istediklerini belirten Prof. Dr. Pekdemir, “Üniversiteyle iş hayatı arasında çok önemli bir köprü kuruyoruz. Bu konuda bize güvenen başta Sayın Kenan Yavuz ve Sayın Hayati Öztürk olmak üzere tüm Petkim camiasına teşekkürlerimizi sunarız.” şeklinde konuştu.

MBA PROGRAMINDAN SATIRBAŞLARI

• 2011-2012 öğretim yılı bahar döneminde başlatılacak.

• Programa katılacak öğrenciler, başvuru şartlarında belirtilen banka hesabına ön kayıt, programa kabul edilmeleri durumunda ise kesin kayıt eğitim ücretlerini yatırarak dekontlarını İşletme İktisadı Enstitüsü’ne teslim edecek.

• Katılımcılar, Petkim ve enstitünün yetkili kurulları tarafından belirlenecek.

• İlgili yönetmelikler çerçevesinde yürütülecek programın dersleri, enstitünün görevlendireceği öğretim üyeleri tarafından verilecek.