Kaymaklı Yeraltı Kenti‘nde Çevre Düzenlemesi Başlıyor

Nevşehir merkeze bağlı Kaymaklı beldesinde bulunan yeraltı kenti çevresi düzenleme çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor.

Kaymaklı Yeraltı Kenti‘nde Çevre Düzenlemesi Başlıyor
Kapadokya bölgesinin merkezi konumundaki Nevşehir‘de Göreme açık hava müzesinin ardından en fazla turist ağırlayan ören yeri konumundaki Kaymaklı Yeraltı Şehri’nde çevre düzenleme çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor.

Yaklaşık 10 milyon liraya mal olması planlanan çevre düzenleme çalışmalarının 2 yıl da tamamlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Halit Elma, günde 2 bin 500 turistin ziyaret ettiği Kaymaklı Yeraltı Kenti çevre düzenlemelerinin ardından daha fazla turisti ağırlayacaklarına inandıklarını kaydetti. Çevre düzenleme çalışmaları çerçevesinde yıllardır kaldırılıp kaldırılmaması tartışılan barakaların kaldırılarak yerine daha modern işyerlerinin yapılacağını belirten Elma, “Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’in Göreme Açık Hava Müzesi’nden sonra en fazla turist çeken turistik merkezi olan Kaymaklı yer altı şehrimizin modern bir görünüm kazanması için uğraşlarımız sonuç verdi. Buradaki çevre düzenleme çalışmalarını belediye olarak biz yapacağız. Allah’ın da izniyle iki yıl sonunda tamamladığımızda kaymaklı yer altı kenti görünümü itibariyle de bölgenin en önde gelen yer altı kenti olacak. Günde 2 bin 500 dolayında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kaymaklı yer altı kentimizin bu çalışmaların ardından daha fazla turist ağırlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA