Vali Güvenç, Akhisar Dereköy’De Toplu Açılış Törenine Katıldı

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Akhisar Dereköy‘de okul ek binası, çok amaçlı kültür salonu, çocuk oyun parkı ve Şehit Hava Pilot Teğmen Mustafa Dalman Parkı’nın toplu açılışını yaptı.

Vali Güvenç, Akhisar Dereköy’De Toplu Açılış Törenine Katıldı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başlayan sonra tören halk oyunu gösterisiyle devam etti. Açılış törenine Manisa Valisi Celalettin Güvenç, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Uçak Bakım Albay Ali Hikmet Kardaş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Genel Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç törende yaptığı konuşmada gayretlerinden dolayı Dereköy Muhtarı Musa Pehlivan’a teşekkür ederek, “Dereköy Manisa‘mızın 782 köyünden bir tanesidir. Çok şükür cennet gibi bir parkın içinde oturup bu güzel töreni yapıyoruz. Bu da bizim için mutlulukların en büyüğüdür. Avrupa‘ya gittiğimizde hep anlatırız köylerde kasabalarda şöyle parklar, böyle çeşmeler vardı deriz. Ama çok şükür şu an bu güzel alanlardan birinde, Dereköy‘de bulunmaktayız. Bizi mutlu eden bir diğer özellik ise sizlerin bu eserlere sahip çıkmasıdır, köylümüzün bizlere destek vermesidir. Ben gittiğim her okulda okul aile birliğinden bayanların gelip bizden okul için bilgisayar istemelerinden çok mutlu oluyorum. Okulumuzun, köyümüzün güzelleşmesi ve gelişmesi adına muhtarlarımızın velilerimizle ortak çalışması bizi çok mutlu etmektedir. Bugün itibariyle güzel şeyler yapmış olabiliriz ama bu yeterli değildir. Daha gidecek çok yolumuz var. Çünkü hala bu ülkede kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolardır. Oysa gelişmiş bir ülkede bu miktar 40 bin dolar civarındadır. Onun için tarlalarımıza sahip çıkmalıyız, ziraatimizi bilimsel yollarla yapmalıyız. Tarım gönüllüsü mühendis arkadaşlarla irtibat halinde bulunacağız ve en önemlisi afetlere karşı tarlalarımıza tarım sigortası yapacağız. Zaten tarım sigortasının yüzde 60‘lık kısmını devlet karşılıyor ve biz tüm bunları yaparsak verimi artırmış olacağız” dedi.

Dereköy Muhtarı Musa Pehlivan açılışta katkıları olan Manisa Valisi Celalettin Güvenç‘e, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek‘e, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı‘ya ve İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz‘a plaket verdi. Vali Güvenç de okul binası yapımına katkıda bulunan hayırseverler Haşim Köse ve Selahattin Ceyhan’ı plaketle onurlandırdı. Dereköy’deki açılışların ardından ilçe merkezinde yapımı devam eden Akhisar Müzesini gezen Vali Celalettin Güvenç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse’den bilgi aldı.

Kaynak: İHA