Kürt şarkıcı Aynur Doğan'a yapılan protesto görüntüleri

Diayrbarkır'da 13 askerimizin şehit edilmesi sonrası Kürt şarkıcı Aynur Doğan, 18. İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda sahne almış, Kürtçe şarkı söylediği için bir grup tarafından protesto edilmiş, Aynur Doğan'da sahneyi terk etmişti.

Konserini yarıda bırakmak zorunda kalan Aynur Doğan’a yapılan protestonun görüntüleri ilk kez Habertürk ekranlarında yayınlanan Söz Sende adlı programda ekrana geldi.
Kürtçe şarkı söylediği esnada bir grubun İstikal Marşı okuması, kendisi yuhalaması sonucu ve sahneye minder atması sonucu konserini yarıda kesen Aynur Doğan’a yapılan o protestonun görüntüleri Balçiçek İlter’in hazırlayıp sunduğu Söz Sende’de yayınlandı.

Kürt şarkıcı Aynur Doğan'a yapılan protesto görüntüleri

Protesto sonrası İstanbul Kültür Sanat Vakfı Başkanı Görgün Taner’i programında ağırlayan Balçiçek İlter, Kürt şarkıcı Aynur Doğan’a yapılan protestoyu masaya yatırdı. Görgün Taner yapılan protestoyu “tahammülsüzlük” olarak tanımlarken “Burada çok üzücü bir durum var. Ortadan bir tahammülsüzlük var. Konserin programı aylarca öncesinden açıklandı. Aynur Doğan’ın kim olduğu hep beraber biliniyor zaten. Burada bir sanatçıya yapılan protestolarla sanatçının, eserini icra etmesini engelliyorsak eğer, bizim bunun yanında durmamıza imkan yok.” dedi.

BEYAZ GAZETE