Esder, Ramazan Ayında Zam Yapan Üyesini İhraç Edecek

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Ramazan ayında zam yapan üyelerini ihraç edeceklerini duyurdu.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Ramazan ayında zam yapan üyelerini ihraç edeceklerini duyurdu. Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde bazı basın yayın organlarında esnafların zam yapacağı iddiaları ile ilgili haberler yer aldığını vurgulayan Çelikus, "Ahilik kültürünü özümseyen esnaflarımızın içinde böyle bir fırsatçılık anlayışı yoktur. Kendini bilmez bazı esnafların yaptığı da bütün esnafları bağlamamalı. Ramazan ayı aynı zamanda bereket ayıdır. Özellikle bu ayda fahiş fiyat bereketsizlik getirir ve kazancın hayrı görülmez. Üyelerimiz içerisinde bu tip anlayışta esnaflarımızın olmaları mümkün değildir. Tespiti halinde üyelikten ihraç edilecek." dedi.

Ramazan ayının ülkemize huzur ve bereket getirmesini dileyen ESDER Genel Başkanı Çelikus, "Ramazan ayı toplumda küslerin barıştığı, kavgaların bittiği, uzlaşmanın sağlandığı bir aydır. Sevgi, kardeşlik ve paylaşma ayıdır. Fakir fukaranın da hatırlandığı korunup kollandığı bir rahmet ayıdır." dedi. Çelikus, ESDER olarak fahiş fiyat uygulayan esnafları kınadıklarını belirtti. Fiyatlarda görülen artışın yalnızca esnaftan kaynaklanmadığını, üretici ve özellikle de komisyoncuların ürünün pahalılığında birinci derecede rol oynadığını söyleyen Çelikus, Bereket ayı Ramazan ayının, ruhuna uygun olarak komisyoncuları daha insaflı olmaya davet ettiğini ifade etti.