23. Uluslararası Kümbet Kültür Ve Sanat Festivali Yapıldı

23. Uluslararası Kümbet Kültür ve Sanat Festivali Dereli ilçesi Kümbet Yaylası şenlik alanında yapıldı.

Festivale Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Dereli Kaymakamı Murat Özdemir, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, İstanbul Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve vatandaşlar katıldı.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, festivalde yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da şehit olan askerlerden birinin de Giresun’un Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesinden Emrah Eker olduğunu belirterek “Festivali yapmamız gerçekten zor oldu. Bu festivali gerçekleştirirken kırdığımız kişiler varsa özür diliyoruz. Bizlere haklarını helal etsinler. Bu kadar insan bir yıl bu Festival‘i bekliyorlar çünkü Kümbet Festivali Belediye ve Kaymakamlığı aşmış, Türkiye‘ye mal olmuş bir festival. Onun için eğlence kısmını az tutup Milli beraberliğimizi ve dayanışmamızı bir arada tutacak etkinlikler yapmayı düşündük. Kümbet‘te festival yapmamızdaki amaç sadece eğlence değil. Bölgemizin güzelliklerini tüm Türkiye ve dünyayla paylaşmaktır” dedi.

Dereli Kaymakamı Murat Özdemir ise konuşmasın da, "Festivalimizin düzenlenme amacı gurbetle sılayı buluşturmak, kültürel ve doğal zenginliklerimizi paylaşmak gelecek nesillere aktarmaktır” diye konuştu.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise “Bugün bizim için bir kenetlenme ve birbirimizi daha fazla sevme günü. Bugün dostluklarımızın daha da pekiştiği bir gün olmalıdır. Yaylalarımızın doğal dokusunu bozmayacağız. Binalarla yaylalarımızı yaylalıktan çıkarmayalım. Aramıza kara kedi girmesin. Bu yaylalar devletindir. Hepimizin buralarda hakkı vardır, hiç kimse benimdir demeye kalkışmasın. Alın terinizle kazanıp yapmaya çalıştığınız o binalar yarın yıkıldığında zor da kalmayın” uyarısında bulundu.

Konuşmaların ardından 23. Kümbet Ağası seçimine geçildi. Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu şenliğe katılan vatandaşlardan, "Bize çok desteği olan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı‘yı seçim yapmadan Kümbet Ağa‘sı yapmak istiyorum” teklifine onay alınca 23. Kümbet Ağası Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı oldu. Ata binen Şadi Yazıcı alanda ağalık turu atarak vatandaşları selamladı. Ağalık seçiminin ardından festival, yöresel sanatçılar ve sanatçı Zeynep Başkan‘ın verdiği konserlerle devam ederek son buldu.

Kaynak: İHA