Müracaat Eden Tüm Çiftçilerin Makine Ekipmanı Yenilendi

Adıyaman Tarım İl Müdürü Erdal Özer, Adıyaman‘da makine ve ekipmanını yenilemek isteyen tüm çiftçilerin projelerinin Bakanlık tarafından kabul edildiğini kaydetti.

Tarımsal makine ve ekipmanların yenilenmesi ile ilgili çiftçilerin müracaatları değerlendirilerek sonuçlandırıldı. Çiftçiler tarımsal makinelerini ve ekipmanlarını yenilemek için Tarım İl Müdürlüğü‘ne sunduğu projelerin tamamı Bakanlık tarafından onaylandı. Bakanlık Adıyaman‘da bin 854 adet makine ekipmanı projesini kabul etti.

Tarım İl Müdürü Erdal Özer, tüm çiftçilerin müracaatlarının Bakanlık tarafından kabul edildiğini ifade ederek, toplam proje bedeli olan 12 milyon 431 bin 133 TL‘nin 6 milyon 44 bin 353 TL‘sinin Bakanlık tarafından hibe edileceğini söyledi. Özer, tarımsal makinelerin yenilenmesindeki amacın çiftçinin modern tarıma geçişini sağlamak olduğunu, yağmurlama ve damlama sulama sistemine çiftçiyi entegre etmek olduğunu kaydetti. Özer, kabul edilen ve yenilenen makine ekipmanları ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Pülverizatör 408, mibzer 370, bahçe el traktörleri ve ekipmanları 305, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı 267, gübre dağıtma makinesi 154, çayır biçme makinesi 88, hububat harman makinesi 46, diskli tırmık 39, yağmurlama sulama 27, biçer bağlar 20, damla sulama 20, silaj makinesi 19, yem hazırlama araçları 18, balya makinesi 17, taş toplama makinesi 15, pamuk toplama makinesi 13, arıcılık makine ve ekipmanı 9, motorlu tırpan 8, otomatik sap toplamalı saman makinesi 5, anıza direkt ekim makinesi 1, hasat

tablası 1, koyun kırpma makinesi 1, Lazerli tesviye aleti alımları 1, pancar söküm makinesi 1, zeytin hasat makinesi 1 adet olmak üzere toplam bin 854 adet makine ekipman yenilenecek."

Kaynak: İHA