Dünyanın En Ünlü Keman Virtüözü’Nden Efes’Te Muhteşem Konser

25. İzmir Kültür ve Sanat Festivali Kapsamında Efes Antik Kenti’nde Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen konserde, ünlü keman virtüozü Uto Ughi ve I Flarmonici Di Roma izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.

Dünyaca yaşayan en önemli keman virtüözlerinden biri kabul edilen Uto UGHI Efes Antik kenti Celsus Kütüphanesinin özenle aydınlatılmış doğal dekoru ve benzersiz atmosferi önünde uzun yıllar unutulmayacak bir konser verdi. İtalya birliğinin kuruluşunun 150. yılı ve İzmir Kültür ve Sanat Festivalinin 25. yılı onuruna verilen konserde Mozart, Paganini, Rossini, Bizet gibi önemli kompozitörlerin eserlerini yorumlayan UGHI Ve Arkadaşları Konser alanını dolduran bine yakın kişi tarafından uzun süre ayakta alkışlandılar ve defalarca sahneye çağrılarak BİS yaptılar.

İtalya İzmir Konsolosu İgor Di Bernardini, İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Belediyesi Meclis üyesi ve Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile İzmir’den önde gelen sanatseverlerin katıldığı konser büyük ilgi gördü.

BAŞKAN ALTUNGÜN’E PLAKET

Konser öncesi etkinliğin gerçekleşmesinde önemli katkıları olan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve sponsorlara İtalya İzmir Konsolosluğu Kültür Müdürü Livio Angelisanti tarafından birer teşekkür plaketi verildi.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Kuşadası olarak Aydın iline bağlı olmakla birlikte İzmir‘in bu önemli etkinliğine destek olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. 25. yılını yaşayan Festivalin yaşatılması gelecek nesillere kültür ve sanat bilincinin aktarılması adına büyük önem taşımaktadır. Umarız gelecek yıllarda Festival daha büyük katılımlarla ve önemini giderek artırarak devam eder ve önemli sanatçıları konuk etme fırsatı buluruz, bu anlamda destek olmaya her zaman hazırız" dedi.

Kaynak: İHA