Sapanca Cumhuriyet Savcısı Mustafa İsaoğlu İçin Veda Yemeği Düzenlendi

Bulancak‘a Başsavcı olarak atanan Sapanca Cumhuriyet Savcısı Mustafa İsasoğlu için veda yemeği düzenlendi.

Sapanca Gölü kenarında bulunan bir restoranda düzenlenen yemeğe Sakarya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Engür, Sakarya Cumhuriyet Savcısı Kamik Erkut Güre, Sapanca adliyesi hakimleri İlyas Karakaya, Handan Durmuş, Neslihan Havva Karakayış Akça, Jandarma Garnizon Komutanı Halil Bektaş, İlçe Emniyet Amiri Aydın Ertürk, Baro Başkanı Nihat Nalbantoğlu, Daire müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, İş Adamları, Avukatlar, Doktorlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemek öncesi bir konuşma yapan Cumhuriyet Savcısı Mustafa İsaoğlu, "Maalesef bu mesleğimizin üzücü yanlarından bir tanesi, Sanırım üçüncü veya dördüncü veda bu. Mesleğimizin doğasında bu var buraya geldiğimizde bunu biliyorduk. Her görev yerinden ayrılmak bizim için zor oluyor. İnsanlara alışıyorsunuz, dostlar ediniyorsunuz, arkadaşlar ediniyorsunuz. Mesleğin dışında kendinize bir yaşam oluşturuyorsunuz. Tabi oluşturduğunuz bu yaşamdan kopup başka yerlere gitmek, yeniden bir yaşam kurmak gerçekten çok zor. Ama dedim ya biz bu işe başlarken bunun böyle olacağını biliyorduk. Diğer yandan bunun güzel yanları da var yeni yeni dostlar, arkadaşlar ediniyorsunuz. Türkiye‘nin değişik yerlerinde değişik arkadaşlar tanıyorsunuz. Bunun da insanın hayatını renklendirdiğini düşünüyorum. Ama dedim ya ayrılmak gerçekten zor" dedi.

Sapanca‘da görev yaptığı süre zarfında görevini layıkıyla yerine getirdiğine inandığını söyleyen İsaoğlu, "Mesleki olarak yaklaşık 4 yıl boyunca görev yaptığım Sapanca‘da görevimi layıkıyla yaptığımı, hukuku, adaleti hissettirdiğimi düşünüyorum. Bir hukukçu olarak görevimi layıkıyla yerine getirdim.Buraya başım dik geldim ve buradan başım dik gidiyorum. İnşallah bundan sonra da memleketime, vatanıma, milletime hizmet etmek için Türkiye‘nin değişik yerlerinde çalışacağım ve elimden geldiğince görevimi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım. Bir kanun adamı olmaya çalıştım. Din, dil, ırk, ideoloji ayrımı yapmadan görevimi tamamıyla objektif olarak yerine getirmeye çalıştım. Mutlaka hatalarım olmuştur, asabi, fevri olduğum zamanlar olmuştur bunu en iyi çalışma arkadaşlarım bilir. Ama herkes beni anlayışa karşıladı. Birbirimizle iyi anlaştığımızı düşünüyorum, meslektaşlarımla, hakim arkadaşlarımızla, giden savcı arkadaşlarımızla iyi bir çalışma ortamı, iyi diyaloglar kurduğumu düşünüyorum. Sapancalılarla, Sakaryalılarla iyi diyaloglar kurduğumu kendimi anlattığımı onları da anladığımı, iyi şeyler yaptığımı düşünüyorum. Gerek özel yaşantımda gerekse mesleki yaşantımda başarılı olduğumu düşünüyorum umarım sizlerde öyle düşünüyorsunuzdur. Tabi klişe laflarda söylemek istemiyorum gerçekten buradaki kendimde gördüğüm başarının altında öncelikle adliyede çalıştığım huzurlu ortamın büyük bir katkısı var. Tüm yargı mensuplarıyla uyum içerisinde çalıştık. Hiçbir zaman birbirimize ön yargıyla bakmadık. İşimizi doğru yapmaya çalıştık ve o nedenle buradan mesleki haz alarak gidiyorum. Bu bir yargı mensubu için çok önemli. Buraya gelen tüm misafirlere, tüm Sapancalılara teşekkür ediyorum. Bazen Karadenizli savcı oldum. Kırdığım insanlar mutlaka olmuştur. Ama kasıtlı olmadığımı biliyorsunuz. Kırdığım arkadaşlar varsa hepsinden özür diliyorum. Hakkınızı helal edin, dostluğumuz baki kalacak" diye konuştu.

Yemek sonunda Savcı İsaoğlu‘na plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA